Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Co jeśli zapomniałam zarejestrować się na lektoraty
dodany przez
SleepyCorpse, w Studia podyplomowe
-
Podobna zawartość
-
Przez Mati B
Cześć, w czerwcu zapisywałem się na kilka kierunków na różnych uczelniach jednak na żaden się nie dostałem. Terminy dodatkowych rekrutacji już minęły, Czy jest jakaś szansa żeby dostać się jeszcze na studia ? Czy ktoś z was załatwiał takie sprawy mailowo lub telefonicznie z uczelniami ? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie, czasu coraz mniej.
-
Przez Nataliaslizz
Z gory przepraszam nie wiem czy wybralam wlasciwy temat ale mam problem - dzwonila do mnie pani z dziekanatu mojego wydzialu na ktorym zaczynam w tym roku studia. Pani nie byla zbyt szczegolowa jedynie prosila o potwierdzenie obecnosci na inauguracji. Powiedziala ze bede odbierac list immatrykulacyjny. Bylam zajeta i zapomnialam zapytac o co chodzi.
Czy ktos moglby wytlumaczyc mi na czym to polega? Oczywiscie wiem czym jest immatrykulacja ale list? Prosze o pomoc
-
Przez Tośka
Za miesiąc zaczynam studia w SGGW na kierunku biologia. Czy ktoś może właśnie tam studiuje lub studiował? Jestem ciekawa jakie macie zdanie o tym kierunku i jak najlepiej spędzić pierwszy rok na takim kierunku. Proszę tylko nie piszcie, że studia są co do niczego, pracy nie gwarantują itd., bo to już zdążyłam usłyszeć, a i tak nie zamierzam zmieniać wyboru. Szukałam takich wątków na wszystkich forach, ale niestety nie znalazłam, albo komentarze są sprzed kilku lat, dlatego może tutaj się ktoś znajdzie. Potrzebuje wiedzieć jak się przygotować do takiej uczelni, co zacząć już załatwiać, co i gdzie najlepiej znajdę, jak z książkami, czy dużo ich trzeba kupić, czego unikać i jak najlepiej zrobić pierwsze wrażenie. Zależy mi bardzo na tym żeby dobrze rozpocząć ten etap w życiu, liceum nie było dla mnie litościwe, wiele rzeczy przeszłam i chciałabym zacząć wszystko od nowa, dlatego będę wdzięczna nawet za mały komentarz z waszej strony
-
Przez Martyna28
Chciałabym wiedzieć, czy mogę startować w drugim naborze bez wcześniejszej rejestracji w systemie. Zasugerowałam się mamą, która chciała bym skupiła się na jednym mieście. Tak zrobiłam i zarejestrowałam się tylko w systemie jednej uczelni. Dzisiaj zaczęła mnie straszyć konsekwencjami; "co zrobię, jak nie dostanę się na żaden z wybranych kierunków" Myślę, że trochę już za późno, żeby rejestrować się w innych systemach, wybrać kierunki i zdążyć je opłacić.
Wybrałam UŁ, kierunki: pedagogika, logopedia i socjologia. Wyniki matur: polski podst: 56%, polski rozszerz: 43%, angielski: 86%, WOS: 28%. Wyniki są beznadziejne, więc się martwię.
-
Przez azumi
Witam,
myślę o pójściu na studia filologiczne na UAM (o ile się dostanę). Myślałam o językach japońskim i rosyjskim i tutaj moje pytanie: jeżeli mi się powiedzie przy rekrutacji, to lepiej zacząć studiować od pierwszego roku dwa kierunki na raz, czy zacząć np. od japońskiego, a potem na drugim roku rozpocząć również filologię rosyjską? Czy pogodzenie takich dwóch kierunków jest możliwe do zrobienia? Co trzeba zrobić, żeby, będą na jednym kierunku, móc rozpocząć drugi?
-