Skocz do zawartości
Marika9718

Zaświadczenie o odbyciu studiów

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem na dość pokrętnym etapie swojego życia. Miałam we wrześniowym terminie składać pracę magisterską i pod koniec mieć obronę, jednak nie wyrobiłam się z pisaniem. W związku z tym uczelnia przekazała mi informację, że muszę złożyć wniosek o przedłużenie semestru wraz ze zgodą promotora. Wtedy też zostanie mi zlikwidowane zaliczenie seminarium i będę musiała zapłacić za jego powtarzanie. Jestem już skrajnie zmęczona (psychicznie i emocjonalnie wykończona; nie wiem, czy przypadkiem nie doświadczam wypalenia zawodowego), nie mam siły na ponowne zdobywanie zaliczenia i ciągnięcia tego jeszcze przez jeden semstr. Potrzebuję zrobić przerwę, zmienić perspektywę. Czy uczelnia może mi wydać zaświadczenie, że wprawdzie nie uzyskałam tytułu magistra, ale odbyłam wszystkie zajęcia i egzaminy (uzyskałam absolutorium)? Wiem, że to nie ma żadnej mocy prawnej - pracodawca będzie mnie traktował jak osobę ze średnim wykształceniem, jednak będzie to dla niego informacja, że jednak skoro odbyłam 5 lat studiów, to jednak posiadam jakąś wiedzę.

W dniu 30.09.2022 o 00:44, Marika9718 napisał:

Wtedy też zostanie mi zlikwidowane zaliczenie seminarium

W dniu 30.09.2022 o 00:44, Marika9718 napisał:

Czy uczelnia może mi wydać zaświadczenie, że wprawdzie nie uzyskałam tytułu magistra, ale odbyłam wszystkie zajęcia i egzaminy 

Jedno przeczy drugiemu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Pomaga – i to więcej niż się spodziewałem. Wiele klimatyzatorów ma funkcję osuszania powietrza i to nie jest tylko jakiś bajer w instrukcji. U mnie po montażu naprawdę poprawiło się to, że nie miałem już codziennie mokrych szyb. Nie trzeba używać tego cały czas, ale jak włączysz co jakiś czas tryb osuszania, to mieszkanie robi się od razu przyjemniejsze. Montaż robiła ekipa z https://klimatyzacja-rzeszow.pl – powiedzieli od razu, jak ustawić sprzęt, żeby faktycznie działał na ten problem. Nie muszę już codziennie wycierać parapetów. A przy okazji, wiadomo, latem też działa na upał, więc podwójna korzyść. 
    • Mam problem z wilgocią, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Ściany nie są mokre, ale często zaparowane okna, duszne powietrze. Czy klimatyzacja może w czymś pomóc, czy raczej nie ma co na to liczyć?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.