urbij 0 Napisano 12 Lipca 2022 Hej. Dostałam się na SGH na zaoczna magisterke. Jednak na tym kierunku proponowane specjalności nie sa zbieżne z moimi zainteresowaniami. Czy warto zostać na sgh tylko dlatego ze to sgh i mieć na dyplomie sgh i uczyć się na innej specjalności? ta konkretna specjalność która mnie interesuje jest na UMCS i politechnice lubelskiej. - ale to jednak Lubelskie. Czy ma to znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gutek 64 Napisano 13 Lipca 2022 @urbij, odpowiedz sobie na pytanie - co bardziej przyciąga uwagę na dyplomie? Uczelnia czy specjalność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbij 0 Napisano 14 Lipca 2022 Szczerze mówiąc @Gutek nie mam pojęcia, bo są tacy gdzie patrzą wyłącznie na uczelnie :/ ) dlatego pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gutek 64 Napisano 14 Lipca 2022 @urbij, w naszym kraju uczelnię często wybiera się w pobliżu miejsca zamieszkania. Tym bardziej w przypadku studiów zaocznych, które z reguły łączy się z pracą w tygodniu. Tak więc może warto też podejść od tej strony, by nie tworzyć sobie dodatkowych problemów? 7 godzin temu, urbij napisał: bo są tacy gdzie patrzą wyłącznie na uczelnie Różnie z tym bywa, ale kierunek i uczelnia to zwykle bardziej istotne informacje od samej specjalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach