Skocz do zawartości
Weroncia

Czas wolny w Poznaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne kina to też Charlie Monroe Kino Malta (na Rybakach), kino Bułgarska 19 (na Bułgarskiej 19 :-)) i kino Rialto przy Rynku Jeżyckim. 

A w Muzie TANIE CZWARTKI - kiedyś za piątaka można było obejrzeć filmy, które miały premierę miesiąc wcześniej, teraz to jest chyba 8 zł, no ale musieli mieć skądś kasę na wymianę foteli :-). W każdym razie nadal jest to spoko rozrywka, w kameralnym gronie. W sumie wstyd się przyznać, ale jak jeszcze były tam stare fotele i, oględnie mówiąc, kino nie wyglądało ekskluzywnie, niejedno piwo wypiliśmy w ostatnich rzędach ze znajomymi, trzymając bezczelnie nogi na oparciach. I oglądaliśmy filmy Jarmuscha, Lyncha.  Na trzeźwo już nie robiły takiego wrażenia :-). 

W każdym razie w tych kinach w poznan.studia.net można obejrzeć coś innego niż w Multipleksach. 

W poznan.studia.net jest sporo fajnych parków, w których można rozłożyć kocyk i zrobić sobie piknik z przyjaciółmi :)
Nie zapominajmy też o ciekawych kawiarniach, jak np. Un Pot, gdzie panuje ciekawy klimat. No i przede wszystkim rozpoczął się sezon letni, więc w wolnym czasie można wybrać się na wcześniej wspomniane kontenery nad Wartą :)

Nie jestem zbytnio nastawiony na spędzanie czasu poza domem, ale jeżeli miałbym gdzieś wychodzić - warto rzucić okiem, czy coś ciekawego nie dzieje się na Starym Rynku, bądź Placu Wolności. Wszelkiego rodzaju eventy, koncerty, imprezy dla rodzin, czy jarmarki zazwyczaj mają miejsce w tej okolicy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.