Franciszek Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Cześć przyjaciele. Niedługo będę się zapisywał zckola policealna. Mam dylemat. Nie mogę wybrać specjalności, z którą połączę swoje życie. Naprawdę mam nadzieję na twoją radę i pomoc. Są więc trzy specjalności, które mnie interesują:opiekun medyczny, pracownik socjalny, terapeuta zajęciowy. Który z tych trzech kierunków powinienem wybrać? Wiem, że w samej Polsce na te zawody jest popyt, ale są niskopłatne. Ale zastanawiam się, w którym z nich będę mógł się w pełni zrealizować. Dziękuję Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Chyba powinieneś wybrać ten, który najbardziej Ciebie interesuje, skąd ktos na forum ma to wiedzieć. Skoro jak piszesz możliwości są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 W dniu 18.07.2021 o 06:55, Franciszek napisał: Cześć przyjaciele. Niedługo będę się zapisywał zckola policealna. Mam dylemat. Nie mogę wybrać specjalności, z którą połączę swoje życie. Naprawdę mam nadzieję na twoją radę i pomoc. Są więc trzy specjalności, które mnie interesują:opiekun medyczny, pracownik socjalny, terapeuta zajęciowy. Który z tych trzech kierunków powinienem wybrać? Wiem, że w samej Polsce na te zawody jest popyt, ale są niskopłatne. Ale zastanawiam się, w którym z nich będę mógł się w pełni zrealizować. Dziękuję Ci. W Polsce są też studia z pracy socjalnej, a Bóg wie ile pracowników socjalnych nie potrzebujemy, Zgaduję, że osoba po policealnej raczej przegra z absolwentem studiów. Mamy też dużo absolwentów psychologii, którzy mogą być terapeutami zajęciowymi. Przypuszczam, że największe zapotrzebowania będzie na opiekunów medycznych, zwłaszcza w sytuacji, kiedy w kraju tragicznie brakuje pielęgniarek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...