jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Co sądzicie? Na UW się niestety nie dostanę, na SGGW brakowałoby mi 3 punktów rok temu, a na UKSW miałbym na styk, więc pomyślałem, że dobrze wykorzystać maksymalny potencjał swoich wyników. Nigdy nic nie słyszałem o UKSW, w Internecie też nie ma zbyt dużo opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 UKSW dawna Akademia Teologii Katolickiej to uczelnia katolicka, SGGW to uczelnia o profilu techniczno rolniczym. Ciekawszym rozwiązaniem wydają się studia na uczelni niepublicznej w Warszawie https://studia.pl/kierunki/informatyczne/informatyka/?region=warszawa&category=informatyka&sort=random Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Niepubliczna niestety odpada :/ Z tego co wiem, to fakt, że UKSW jest byłą uczelnią katolicką, nie ma wpływu na jej funkcjonowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Tzn? Dlaczego by miało mieć wpływ na jej funkcjonowanie. To po prostu uczelnia katolicka. Nie mam nic przeciwko temu, tylko trzeba o tym wiedzieć. Dlaczego uczelnia niepubliczna odpada? W stolicy są dobre uczelnie niepubliczne z bardzo dobrymi informatykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Co to w ogóle znaczy uczelnia katolicka? Uczelnia niepubliczna odpada głównie ze względów finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Będziesz miał w toku studiów przedmioty uniwersyteckie które będą wykładane zgodnie z doktryna katolicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Oh, teraz rozumiem. Nie wiedziałem o tym, nie jest to raczej zgodne z moimi poglądami. W takim razie może lepiej wybrać WAT? Kierowałem się progami przy wyborze, WAT ma najmniejsze, UKSW średnie, a SGGW największe. Stąd wniosek, że SGGW byłoby dla mnie najlepsze, a WAT najgorsze. A co z tym SGGW? Profil techniczno-rolniczy? Zresztą WAT to samo, ma w nazwie "wojskowa". Czy nie ma w Warszawie uczelni publicznej, oprócz UW i PW, która nie jest "profilowana"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 SGGW moim zdaniem jest lepsza opcja wyboru. WAT też jest ok, prowadzi studia cywilne więc to nie problem. Ile byś chciał uczelni publicznych w 1 mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Czyli wychodzi, że WAT jest lepszym pomysłem niż UKSW. Ciekawe jak faktycznie z poziomem. Najlepiej złożę na te wszystkie trzy uczelnie, a po wynikach rekrutacji się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Tak, to standardowe rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 A tak w ogóle, to mam 64,4 pkt w rekrutacji na SGGW. Załóżmy, że próg się ustala na 67 pkt. Mam wtedy jeszcze jakąś szansę na ubieganie się o przyjęcie, jeśli druga tura rekrutacji nie zostaje uruchomiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Wszystko zależy od liczby chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Admin ma jakieś dziwne fantazje na temat uczelni katolickich. W praktyce nie wpływa to na nic. Władze kościelne zarządzają tylko wydziałami teologicznymi, reszta wydziałów działa normalnie jak na uczelni publicznej, ma normalne programy i podpada pod ministerstwo szkolnictwa wyższego. Jeśli chodzi o to, gdzie najlepiej studiować informatykę w Warszawie, to najlepiej wybrać PW albo UW, ale tam progi są niewąskie. Jak się nie uda, to jest jeszcze WAT i SGGW. UKSW bym brała w ostatniej kolejności z publicznych, ale dlatego że ta uczelnie specjalizuje się bardziej w kierunkach humanistycznych i społecznych. Jak Cię stać na czesne, to dobra jest też Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megis Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 W dniu 19.07.2021 o 19:16, aguagu napisał: Admin ma jakieś dziwne fantazje na temat uczelni katolickich. W praktyce nie wpływa to na nic. Władze kościelne zarządzają tylko wydziałami teologicznymi, reszta wydziałów działa normalnie jak na uczelni publicznej, ma normalne programy i podpada pod ministerstwo szkolnictwa wyższego. Jeśli chodzi o to, gdzie najlepiej studiować informatykę w Warszawie, to najlepiej wybrać PW albo UW, ale tam progi są niewąskie. Jak się nie uda, to jest jeszcze WAT i SGGW. UKSW bym brała w ostatniej kolejności z publicznych, ale dlatego że ta uczelnie specjalizuje się bardziej w kierunkach humanistycznych i społecznych. Jak Cię stać na czesne, to dobra jest też Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych. Hej, chciałam sie zapytać co lepiej wybrać jesli chodzi o studia informatyczne sggw czy raczej wat? Byłabym wdzięczna za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...