charlotte_1304 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Cześć Jestem w trakcie powtarzania 2 roku studiów, ale na szczęście udało mi się zdać egzamin z powtarzanego przedmiotu oraz zaliczyć wszystkie różnice programowe z 1 i 2 roku studiów. Jeśli chodzi o 3 rok studiów to też wszystkie przedmioty mam zaliczone, ale przez to że spadłam o rok niżej zmienił się tok studiów i zostały mi narzucone różnice programowe, które mam realizować w przyszłym roku akademickim. Rozmawiałam już w tej sprawie z dziekanatem, ale Pani w dziekanacie stwierdziła, że nie ma możliwości abym od semestru letniego zaczęła studia od 7 semestru (4 rok), tylko najpierw muszę zrealizować różnice programowe, czyli tak naprawdę kolejny rok jestem w plecy. Moje pytanie brzmi czy ewentualnie mogę się z tym jeszcze udać do dziekana lub napisać jakieś podanie/wniosek w tej sprawie czy to już raczej nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Sprawa jest dość trudna. Teoretycznie musisz wyrównać różnice programowe. Jak rozumiem studia są jednolite? Możesz napisać prośbę do dziekana aby te różnice nadrobić na 7 semestrze, moim zdaniem warto udać się na dyżur do Dziekana i porozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charlotte_1304 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dziękuję za odpowiedź. Tak, to są studia jednolite magisterskie i w tym problem niestety. Pani w dziekanacie twierdzi, że ten 3 rok nie będzie w systemie wpisany jako powtarzanie roku lecz kontynuacja i dlatego nie mogę od października pójść na 7 semestr, bo będę kończyć studia z rocznikiem, z którym teraz powtarzałam rok. Pani Dziekan kilka miesięcy wcześniej napisała mi w mailu, że teoretycznie w roku akademickim 2021/2022 będę realizować jedynie różnice programowe na roku 3, więc nie wiem czy coś tutaj jeszcze pomoże. W regulaminie uczelni jest zapis mówiący, że: "Dziekan po zasięgnięciu opinii Kierownika jednostki realizującej dany przedmiot, może zezwolić studentowi powtarzającemu rok studiów na uczestniczenie w zajęciach kolejnego roku i przystąpienie do zaliczeń i egzaminów z tych przedmiotów". Tylko jak twierdzi Pani w dziekanacie ten 3 rok już nie będzie wpisany w systemie jako powtarzanie roku i w tym cały problem, bo w sumie będę na tym 3 roku już po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Warto iść i porozmawiać. Regulamin Ci nie pozwala na to ale Dziekan może się zgodzić. U mnie dziewczyna zrobiła studia jednolite w 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...