forkk Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Czy wiecie moze jak uczelnie beda podchodzic do studentów ktorzy nie zdali sesji letniej? Mozliwe ze nie zdam dwoch przedmiotow... Czy jesli zloze wniosek o przedluzenie sesji to mam wieksze szanse na uzyskanie pozytywnego rozpatrzenia mojej prosby ze wzgledu na koronawirusa? Dodam nie mam mozliwosci uzyskac warunku. Jesli sie nie uda to jak wygląda powtorzenie drugiego semestru na I roku? Przyznam ze sytuacja zdalnego nauczania jesli chodzi o sesje letnią mnie troche przerosla... Myslicie ze uczelnie beda bardziej wyrozumiale w kwestii zdawania przedmiotow w tej sesji ewentuslnie jej przedluzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Nie sądzę, ale starać się możesz. W takim przypadku musisz wziąć repetę, czyli powtarzanie roku. Wówczas powtarzasz tylko te przedmioty, których nie zdałeś i ląduje za rok na 2 roku studiów. Płacisz tylko za przedmioty poprawiane. Czasami do tego dochodzą różnice programowe, jeśli rocznik niżej ma inny program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 1 godzinę temu, forkk napisał: Czy jesli zloze wniosek o przedluzenie sesji to mam wieksze szanse na uzyskanie pozytywnego rozpatrzenia mojej prosby ze wzgledu na koronawirusa? A co mówi o tym regulamin studiów? Ubiegając się o przedłużenie trzeba mieć jakiś powód dopuszczalny wg owego regulaminu. 1 godzinę temu, forkk napisał: Dodam nie mam mozliwosci uzyskac warunku. Dlaczego? Za dużo ECTS w plecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 2 godziny temu, Gutek napisał: Dlaczego? Za dużo ECTS w plecy? Nie... Na I roku nie ma warunków... W I semestrze duzo osob nie zdalo jednego przedmiotu i dostaly przedluzenie sesji na tomiast teraz jest korona wiec moze beda wieksze szanse co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 3 godziny temu, Gutek napisał: A co mówi o tym regulamin studiów? Ubiegając się o przedłużenie trzeba mieć jakiś powód dopuszczalny wg owego regulaminu. Czy tym powodem moze byc koronawirus??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 jakby nie widzę powodu dlaczego koronawirus miałby spowodować niezdanie egzaminu, wyjątek jeśli byłeś zarażony, a byłeś? Jeśli nie to nie rozumiem co to za argument? Przecież podczas epidemii w okresie marzec-czerwiec wszyscy siedzieli w domu i mogli się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Wiesz przeciez o czym mowie... Zdalne nauczanie nie sluzy nie tylko mi... Podobno wielu studentow rezygnuje z uczelni z tego powodu. No i jeszcze sesja zdalna ktora jest trudniejsza do zdania szczegolnie jak sie ma przedmioty informatyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Możesz próbować, aczkolwiek dla mnie argumentacja jest średnia, ale kto wie na jakiego Dziekana się trafi. A co dalej? Przecież od października dalej są studia zdalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @forkk, na 1. roku zawsze jest przesiew - to nic nowego. Zamiast pytać tutaj, sięgnij do regulaminu, a ewentualne wątpliwości rozwiej razem z samorządem. Nie oczekuj, że każdy będzie znał regulaminy i zarządzenia rektora ze wszystkich uczelni. Poza tym - jakie przedmioty informatyczne można mieć na początku studiów, które nie mają nic wspólnego z matematyką ani informatyką? Tzw. technologię informacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Nie ale sa przedmioty z obslugi programow do przestrzennej prezentacji terenu naprzyklad... Mamy instrukcje jak to wykonac ale do tego dochodza problemy z wersja programu i wykonaniem zdalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Co w wypadku kiedy jestem na I roku i nie ma warunkow a nie zdam sesji? Jest jakies wyjscie poza pojsciem na studia za rok od nowa i przepisaniem przedmiotow ktore zdalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Tak. Repeta, czyli powtarzanie roku. Wówczas poprawiasz niezaliczone przedmioty i kontynuujesz z I rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Czy za to sie płaci? Czy musze dopiero za rok to robic czy moge od tego roku akademickiego co teraz sie zacznie? czyli od nie tego co teraz bedzie semestru ale nast. Semestru? Jakie dokumenty musze skladac i czy musze rekrutowac sie jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Repeta to powtarzanie roku ale zaliczasz tylko poprawiane przedmioty i za to płacisz. Kontynuujesz studia wraz ze studentami którzy teraz zaczynają studia. Zdarza się że są różne programy studiów więc wówczas musisz je zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 A tobie nie chodzi o warunek przypadkiem? Warunku nie mam na I roku... Aha kapuje sory Ile za to place? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Zgodnie z regulaminem studiów za każdy 1 pkt ects. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 To pewnie z kilka set złotych za jeden przedmiot nie? To wole pisac o przedluzenie sesji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Tak trudno sprawdzić w regulaminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Taa i czytac caly regulamin od poczatku do konca zeby to znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 A umiesz korzystasz z komputera? Otwierasz regulamin i używasz funkcji wyszukaj i szukać etcs.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Mi starosciny mowily ze przez tego koronawirusa nie beda chcieli nas uwalic wiec moze da sie przedluzyc sesje co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 3 Studenta pierwszego roku studiów pierwszego stopnia i pierwszego roku jednolitych studiów magisterskich, który nie zaliczył semestru, dyrektor instytutu skreśla z listy studentów. 3 W odniesieniu do studenta, który nie zaliczył semestru studiów, poza przypadkiem określonym w ust. 1. 3, dyrektor instytutu może wyrazić zgodę na: dwa wpisy warunkowe związane z powtarzaniem kursów na semestr następny, z uwzględnieniem zapisów ust. 5, powtarzanie semestru (roku) studiów. Z tego wynika ze na I roku nie ma repety skoro nie ma warunku bo pisze ze mozna powtarzac rok poza pkt. 1.3....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 1 godzinę temu, forkk napisał: Taa i czytac caly regulamin od poczatku do konca zeby to znalezc... Jeśli nie trollujesz, to szkoda czasu na studiowanie, bo z takim podejściem na 100% nie ukończysz studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 9 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 IV.6. Wznowienie studiów § 30 Wznowienie studiów nie przysługuje osobom skreślonym z listy studentów pierwszego roku. Czyli co, mam zalozmy dwa przedmioty na rok niezaliczone i musze od nowa skladac papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 13 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Ike zazwyczaj jest czasu na zlozenie wniosku o przedluzenie sesji jesli sie ktos dowiedzial ze nie zdal jakiegos przedmiotu? Nie moge znalezc w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...