Jak zarejestrować się na lektorat i wf na Uniwersytecie Rzeszowskim?
dodany przez
The Empire, w Rzeszów
-
Podobna zawartość
-
Przez Pysa6
Zastanawiam się nad kierunkiem studiów informatyka i ekonometria. Co sądzicie? Łatwiejszy niż zwykła informatyka, albo może zbyt ekonomiczny jeśli jednak chciałabym coś z tej informatyki się nauczyć? Głównie myślę nad uniwersytetem rzeszowskim ale słyszałam średnie opinie. Może agh byłoby lepsze, ale szczerze to strasznie mnie zachęca budynek UR, bardzo nowoczesny. Przeczytałam już wszystko co jest na forum o tym kierunku i uczelniach
-
Przez Karolka98
Wiecie może czy na każdych uczelniach/studiach II stopnia jest jezyk obcy? Czy jest jakaś uczelnia na której na studiach II stopnia nie ma języka obcego? Szczerze to męczą mnie takie zajęcia, które nic nie wnoszą bo każdy jest na innym stopniu zaawansowania... Mimo że na studiach licencjackich był na początku test który weryfikował poziom to w praktyce i tak to nie działało bo każdy umiał język angielski na innym poziomie przez co mam wrażenie że nic nowego się nie nauczyłam a wręcz cofnęłam do tyłu przy takiej nauce..
Ps. Czy orientuje się ktoś jeszcze w temacie studiow magisterskich ale prowadzonych w całości online? Są jakieś uczelnie które mają taki format studiowania?
-
Przez dora110
Ponoć egzamin z języka obcego na koniec 1. stopnia studiów ma być na poziomie B2. Zatem jaki poziom nauki języka angielskiego wybrać? B1 czy B2? Czy podłam B2? Albo czy B1 to nie będzie za mało, żeby się przygotować do egzaminu końcowego? W liceum mieliśmy podręcznik A2/B1. Moje wyniki z matury z angielskiego to podstawa na 84% i rozszerzenie na 58%. Proszę o poradę.
-
Przez deleted account
Pytanie jak w tytule.
Zdawałem matury rozszerzone z matematyki, informatyki, fizyki i j.ang. Wyniki dopiero 11 sierpnia.
Znam C++, front-end, web design, podstawy Pythona.
Najchętniej poszedłbym na informatykę na PG. Słyszałem, że kierunek automatyka, cybernetyka i robotyka na tej samej uczelni również jest bardzo dobry, około-informatyczny.
Nie mam pojęcia, czy informatyka na UG jest warta rozważenia.
Najbardziej interesuje mnie Trójmiasto, ale i tak będę musiał wynajmować / mieszkać w akademiku (mieszkam ~70km od Gdańska). Mam też dalszą rodzinę w Rzeszowie, u której mógłbym mieszkać w czasie studiów, gdybym zdecydował się na to miasto.
Proszę o wszelkie rady w temacie.
-
Przez clobeus
Witam!
Nie wiem czy powinienem tutaj pisać ale dobra. Obecnie jestem w Technikum Elektronicznym w 2 klasie Technik Elektronik, wiem że chce już wiązac przyszłość z IT, elektroniką itd. Ale moje pytanie ,,Jakie studia wybrać'' (Mieszkam w Rzeszowie więc bardziej licze na Politechnike Rzeszowską). Co się bardziej opłaca (Wiem nie powinienem pytać ,,co się bardziej opłaca'' bo pewnie napiszecie ,,Rob to co kochasz'', ale skoro ja bardzo lubie każdą z tych dziedzin, to która się bardziej opłaca, po czym łatwiej znaleźć pracę) Automatyka i Robotyka, Informatyka a może Elektronika i Telekomunikacja ? Liczę na waszą opinie w tej sprawie
Pozdrawiam
-