Enjoythesilenc3 Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Dzień dobry. Studia daleko przede mną, ale chcę rozwiać wątpliwości. Jaka jest różnica między studiowaniem polonistyki na drugim stopniu studiów (2 lata), a studiowaniem ich przez 5 lat (czyli licencjat + magisterskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Zapoznaj się z informacjami na czym polega system boloński. Nie możesz iść na studia II stopnia nie kończąc I stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjoythesilenc3 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 12 godzin temu, Łukasz napisał: Zapoznaj się z informacjami na czym polega system boloński. Nie możesz iść na studia II stopnia nie kończąc I stopnia. A jak to się ma: mój znajomy studiuje filologię polską już 5 rok, natomiast ja miałabym studiować filologię polską przez dwa lata, po ukończeniu innego kierunku. Jaka to różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Nie cytuj post pod postem. Nie rozumiesz systemu. Mówiłem - zapoznaj się z systemem bolońskim. Co do zasady nie pójdziesz na studia II stopnia z filologii polskiej bez licencjatu z tego kierunku. Studia II stopnia muszą być ściśle związane dziedzinowo z I stopniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjoythesilenc3 Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Generalnie oznacza to tyle, że przyjmą Cię na magisterską polonistykę po innym kierunku, ale najczęściej dopiero po tym, jak zdasz egzamin wstępny z zakresu studiów licencjackich na polonistyce. Nie ma tak, przynajmniej na porządnej uczelni, że ktoś Cię wpuści, jeśli nie opanowałeś materiału ze studiów licencjackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Chyba że kierunek pierwszego stopnia był pokrewny drugiemu wtedy na większości uczelni nie ma wstępnych egzaminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...