maciek123 Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 studia wojskoznawstwo czy historia mam dylemat o tuż interesuje się historią polski i najbardziej fascynuje mnie aspekty wojenne militarne, interesuje się również falerystyką. oprócz tego lubię historię ogólną . Jakie są perspektywy po tym kierunku czy znajdę prace w wojsku? .bo jedynym sensownym wyjściem po historii jest specjalizacja nauczycielska według mnie . zwracam się do osób studiujących wymienione kierunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 W wojsku nie ma szans o pracę. To studia humanistyczne, historyczne ale specjalizujące się w wojsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek123 Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 To co jest lepszym kierunkiem pod różnymi względami np pracy. Wojskoznastwo czy historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Ani to ani to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Wojskoznawca ma się tak to wojska jak historyk techniki do pracy w przemyśle Jeśli myślisz o wojsku, a nie dostaniesz się na podchorążego w 1 z 4 uczelni wojskowych, to najpewniej skończyć jakiś kierunek techniczny + ogarnąć angielski i po magisterce zgłosić się do rocznego studium oficerskiego. Wszystkie wojskoznawstwa, bezpieczeństwa itp. służą tylko zarabianiu kasy na naiwnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...