Kowal1998 Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Czy jeżeli będę studiował informatykę na UMK to będę miał gorsze szanse w znalezieniu pracy niż na PG? Pytam ponieważ nie stać mnie na studiowanie w Gdańsku mimo, ze pozwalają mi na to wyniki to muszę wybrać UMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 UMK to świetna uczelnia. Jedna z lepszych w kraju dlatego nie będzie żadnej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal1998 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 A czy po UMK na informatyce inżynierskiej mogę iść na studia magisterskie np. Na Pg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Od wejścia limitu 13 studentów na wykładowcę PG zaczęła się dużo chętniej niż dotychczas pozbywać studentów młodszych lat, więc idąc na UMK być może ominie Cię jazda na warunkach i robienie 7 semestrów w dłuższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Myślisz ze na innych uczelniach jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal1998 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Eh, mam nadzieje, że przez głupie pieniądze nie zniszczę sobie przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 UMK? Mam wrażenie że masz jakieś dziwne zdanie. Zdajesz sobie sprawę że UMK czasami wypada nawet lepiej niż PG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 3 godziny temu, Łukasz napisał: Myślisz ze na innych uczelniach jest inaczej? Na tych, które wcześniej przyjmowały ludzi bez opamiętania z pewnością jest identycznie Godzinę temu, Kowal1998 napisał: Eh, mam nadzieje, że przez głupie pieniądze nie zniszczę sobie przyszłości Rozumiałbym obawy w przypadku prywatnej szkółki płacenia czesnego, ale nie jednego z czołowych uniwerków w kraju. W Trójmieście ludzie dobrze radzą sobie po stojącym niżej w rankingach UG, a nawet PJATK. Natomiast w kuj-pom i najbliższej okolicy UMK musi być nr 1. Skąd te obawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal1998 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Ponieważ są niskie progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Progi nie mają znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 12 godzin temu, Kowal1998 napisał: Ponieważ są niskie progi Progi na PG od kilku lat są podwyższone minimalną liczbą punktów uprawniającą do wzięcia udziału w rekrutacji. Dotyczy to każdego kierunku. Nawet tych, na które wcześniej przyjmowano ludzi z ledwo zdaną maturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Zwróć też uwagę że Trójmiasto jest 3 razy większe od Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...