forkk Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Witam. Tak mysle ze jakbym skonczyl licencjat to bym poszedl sobie na mgr na prawo jakies ale nie wiem czy jest cos zwiazanego z prawem na mgr, wiem ze prawo to jednolite studia? Czytalem ze chyba na UJ jest prawo karne ale podyplomowe wiec nie wiem czy na podyplomowe mozna isc po licencjacie? Macie jakis pomysl na jakis kierunek magisterski zwiazany z prawem? A tak wogole to na jaki mgr mozna isc po licencjacie z geografii, np. na informatyke mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 O matko... Po licencjacie możesz iść na podyplomowe. Studia z prawa są jednolite mgr więc nikt nie oferuje samego II stopnia bo kto by miał na nich studiować bez wiedzy ze stopnia I. Studia II stopnia powinny być tożsame dziedzinowo z I stopniem ewentualnie pokrewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 15 minut temu, Łukasz napisał: O matko... Po licencjacie możesz iść na podyplomowe. Studia z prawa są jednolite mgr więc nikt nie oferuje samego II stopnia bo kto by miał na nich studiować bez wiedzy ze stopnia I. Studia II stopnia powinny być tożsame dziedzinowo z I stopniem ewentualnie pokrewne A jak nie sa tozsame to tez mozna isc? Jak skoncze licencjat i podyplomowe to jaki mam tytul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 1. Jeśli nie są tozsame to uczelnia nie powinna Cię przyjąć 2. Podyplomowe nie zmieniają tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Jak sprawdzic czy sa wystarczajaco tozsame? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 To dość proste. Jeśli robisz Finanse i Rachunkowość możesz iść na studia II stopnia ekonomiczne. Co do zasady to studia w obrębie 1 wydziału powinny być tożsame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Sprawa jest bardzo prosta. Magister musi mieć wiedzę licencjata/inżyniera tego samego kierunku, więc na II stopień można iść wtedy, gdy różnice programowe są zerowe lub niewielkie i możliwe do nadrobienia w trakcie semestru. Licencjat geografii nie pójdzie na magisterkę z studia.net/informatyka, bo różnice są tak ogromne, że musiałby zaczynać I stopień od zera. Co innego, gdyby na jego miejscu był absolwent np. matematyki. Wtedy od ręki bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...