forkk Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak podczas rejestracji zatwierdze dane i okaże sie że zdjecie jest złe to co wtedy? Jak wkleiłem zdjecie do formularza na stronie Uniwersytetu Pedagogicznego w krakowie to jakos to zdjecie tak jakby ma kawałek takiego powiedzmy cienia, podejrzewam ze to jakis bład formularza na ich stronie ale nie wiem do konca wiec mam pytanie czy jak zatwierdze ten formularz to czy bede mogł to zkorygowac jesli zdjecie okaze sie złe? Albo czy moga mnie nie rekrutowac z powodu złego zdjęcia? Prosiłbym o szybką odpowiedz ponieważ chce już zatwierdzic te dane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Nikt nie będzie robił problemów z powodu formatu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Witam AGH już mi napisało że zdjecie jest złe i mam przesłać ponownie,podejrzewam że tak samo bedzie na UJ i UP wiec mam pytanie jak przesłac poprawnie zdjecie, problem w tym że fotograf przesłał mi tak jakby dwa zdjecia w jednym czyli wyswietla sie jedno zdjecie a na nim dwa portrety, jeden w normalnych rozmiarach a drugi w tym co chciałem i ja to zdjecie przyciałem żeby został jeden portret ale wychodzi że coś jest nie tak wiec jak to przesłać, czy wysłać im to zdjecie takie jakie wysłalł mi fotograf czyli w formie dwóch portretów i oni sobie wybiorą odpowiedni i sformatuja czy jak? Mam pytanie czy na stronie rejestracji UJ w krakowie można zedytować to zdjecie bo jakoś nie widze takiej opcji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Masz wiele narzędzi. Możesz wyciąć zdjęcie narzędziem wycinania Windows i wkleić je do paint i tam ustawić odpowiednie proporcje które wyświetlają się na dole w oknie paint. Możesz też skorzystać z darmowych programów do edycji zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forkk Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Tak właśnie zrobiłem i napisali mi że jest uciety kawałek głowy więc nie wiem o co chodzi? Tak wogule nie orientujesz sie czy na UJ może wysłać ponownie zdjecie jak bedzie złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Trudno się orientować jak co działa na każdej uczelni jeśli masz kilkaset uczelni w kraju. Spróbuj przyciąć jeszcze raz i zobacz na wymagania techniczne dotyczące zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 W każdym serwisie rekrutacyjnym podane są wymagane rozmiary zdjęcia w pikselach (np. 640 x 480 - liczby z sufitu, nie sugeruj się). Co za problem wyciąć 1 zdjęcie z 2 i zmienić proporcje w Paincie czy innym Gimpie na prawidłowe? Godzinę temu, forkk napisał: oni sobie wybiorą odpowiedni To chyba jakiś żart? Tak na marginesie - aż dziwne, że w dobie RODO nikt nie doczepił się do bezsensownego wymogu przesłania zdjęcia przez kandydata. Są przecież i takie kierunki, gdzie o 1 miejsce ubiega się nawet 20-30 osób, więc uczelni może przydać się np. 3-5% wszystkich otrzymanych zdjęć. Reszta na przemiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...