Skocz do zawartości
Hellowiz

Wybór studiów pod grafike komputerową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Za rok będę kończyć technikum informatyczne, więc czas pomyśleć na temat studiów. Przyszłość wiążę z grafiką komputerową (projektowanie szablonów stron internetowych, wizytówki, plakaty itp.). Mam zamiar studiować w Gdańsku, ponieważ tam już mam mieszkanie. Czy możecie mi doradzić jakieś fajne uczelnie? Pozdrawiam

Kierunki związane bezpośrednio z grafiką komputerową możesz studiować na:

a)Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku - kierunek "Grafika Komputerowa i Multimedia".

b)PJWSTK w Gdańsku - kierunek "Grafika" na wydziale Sztuki Nowych Mediów.

Uniwersytet Gdański nie prowadzi obecnie żadnego kierunku, którego głównym tematem jest grafika komputerowa. Możesz jednak obserwować zmiany w ofercie edukacyjnej uczelni , gdyż możliwe, że w przyszłym roku akademickim taki kierunek się pojawi.

Politechnika Gdańska również nie prowadzi kierunków związanych z grafiką komputerową.

Tak sobie myślę o tym co napisałeś i przeszukuje oferty i faktycznie na ten moment jest tak, że głównie uczelnie niepubliczne prowadzą ten kierunek oraz jedna uczelnia publiczna:

Akademia Sztuk Pięknych w Gdańsku prowadzi grafikę i grafikę projektową. 

Co myślisz o tych propozycjach?

Podobno na ASP w Gdańsku nie jest łatwo się dostać. Szczególnie ciężko będzie osobie, po technikum informatycznym, która nigdy nie uczyła sie jak rysować postać (ręcznie a nie w komputerze) itp.

Ja także nie słyszałam o żadnej uczelni publicznej (nie tylko w gdańsku, ale i w całej Polsce), która miałaby kierunek związany głównie z grafiką komputerową..

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.