Hellowiz Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam. Za rok będę kończyć technikum informatyczne, więc czas pomyśleć na temat studiów. Przyszłość wiążę z grafiką komputerową (projektowanie szablonów stron internetowych, wizytówki, plakaty itp.). Mam zamiar studiować w Gdańsku, ponieważ tam już mam mieszkanie. Czy możecie mi doradzić jakieś fajne uczelnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milosz Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Kierunki związane bezpośrednio z grafiką komputerową możesz studiować na: a)Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku - kierunek "Grafika Komputerowa i Multimedia". b)PJWSTK w Gdańsku - kierunek "Grafika" na wydziale Sztuki Nowych Mediów. Uniwersytet Gdański nie prowadzi obecnie żadnego kierunku, którego głównym tematem jest grafika komputerowa. Możesz jednak obserwować zmiany w ofercie edukacyjnej uczelni , gdyż możliwe, że w przyszłym roku akademickim taki kierunek się pojawi. Politechnika Gdańska również nie prowadzi kierunków związanych z grafiką komputerową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tak sobie myślę o tym co napisałeś i przeszukuje oferty i faktycznie na ten moment jest tak, że głównie uczelnie niepubliczne prowadzą ten kierunek oraz jedna uczelnia publiczna: Akademia Sztuk Pięknych w Gdańsku prowadzi grafikę i grafikę projektową. Co myślisz o tych propozycjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Jeśli jesteś po technikum informatycznym, to może lepiej by do tego podejść od strony bardziej informatycznej właśnie? Poszukaj, może grafika/multimedia to specjalności gdzieś na informatyce, EiT, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue DragonFly Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Podobno na ASP w Gdańsku nie jest łatwo się dostać. Szczególnie ciężko będzie osobie, po technikum informatycznym, która nigdy nie uczyła sie jak rysować postać (ręcznie a nie w komputerze) itp. Ja także nie słyszałam o żadnej uczelni publicznej (nie tylko w gdańsku, ale i w całej Polsce), która miałaby kierunek związany głównie z grafiką komputerową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...