rupak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam! Jestem tegorocznym maturzystą , chodzę do klasy biol-chem-mat. Na maturze będę zdawał biologie i angielski. Jednak już teraz wiem że był to błąd. Teraz wróciłem do mojego dawnego hobby jakim jest informatyka , programowanie. Wiem ,że biologia nic mi nie pomoże w dostaniu się na studia. Mam kilka pytań więc odnośnie studiów 1. Jeśli zdam matematyke podst. na wysoki wynik czyli pewnie w okolicach 90% i angielski tak samo mam szanse dostać się gdzieś na informatyke? 2. Czy polecacie jakieś kierunki studiów ,które w przyszłości mogły by pomóc w karierze programisty? 3. Czy opłaca mi się teraz pójść na jakiś inny kierunek i za rok napisac rozsz. informatyke i matematyke zmieniająć studia na informatyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 1. Tak, wiele uczelni niepublicznych przyjmie Cię bez problemu. Na publiczne małe szanse 2. Lepiej poprawić maturę za rok, niż iść na studia z przypadku 3. nie, lepiej iść do pracy i za rok zdawać matematykę rozszerzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Nie jest powiedziane, że z podstawową nie dostaniesz się na jakąś słabszą publiczną uczelnię, w końcu dużo szkół ma informatykę w ofercie. Poszukaj sobie progów z poprzednich lat na ich stronach internetowych uczelni, a jak nie podają na stronie, to możesz zawsze zadzwonić albo napisać do dziekanatu i zapytać, od ilu przyjmowali w ubiegłym roku. W przypadku studia.net/informatyka studia na mniej znanej uczelni w mniejszym mieście nie powinny Ci zaszkodzić, to raczej kwestia tego, czego się sam nauczysz. U programistów nikt nie patrzy na skończoną szkołę, tylko na umiejętności. Oczywiście bez przesady, nie ma co wyrzucać kasy na jakąś prywatną szkołę no nome, na której niczego się nie nauczysz, ale też nic wielkiego się nie stanie, jak nie pójdziesz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rupak Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dzięki ,już się trochę zorientowałem i na UE lub UŚ w Katowicach powinienem się dostać jeśli dobrze napisze , ewentualnie na UP do Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...