PMP Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Cześć, W przyszłym roku chciałbym wybrać się na studia na kierunku lekarskim. Jako że matury które będę zdawał to matematyka i fizyka moim oczywistym wyborem jest Łódź i kierunek wojskowo lekarski. Zastanawiam się jednak jaka jest treść umowy która trzeba podpisać z MON-em a najbardziej ograniczenia jakie na mnie ona nakłada. Czy odrazu po studiach muszę iść do pracy? Czy mam jakąkolwiek możliwość wyboru mojej przyszłej pracy czy zostanę oddelegowany do jednostki i na tym się skończy. Moim marzeniem jest po studiach lekarskich skończenie dodatkowo studiów z zakresu inżynierii lotniczej (Jak się da to czemu i nie na wojskowej uczelni) dlatego się zastanawiam czy po studiach wojskowych będę miał taką możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Szczerze mówiąc trudno powiedzieć jak to wygląda. Musisz zapytać w dziale rekrutacji. Poczytaj na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Każdy podchorąży podpisuje kontrakt ze zobowiązaniem do odpracowania co najmniej 2-krotności okresu nauki (od unitarki do promocji włącznie), co wynika z ustawy o zawodowej służbie wojskowej (znajdź i przestudiuj dokładnie). W przeciwnym razie trzeba zwracać koszty poniesione przez państwo. To samo dotyczy rezygnacji ze studiów po upływie 1. semestru. 2 godziny temu, PMP napisał: Czy odrazu po studiach muszę iść do pracy? Czy mam jakąkolwiek możliwość wyboru mojej przyszłej pracy czy zostanę oddelegowany do jednostki i na tym się skończy. Hehe, no każdy by chciał dostawać comiesięczne uposażenie i nie ponosić w zasadzie żadnych kosztów utrzymania, a potem wybrzydzać i robić, co tylko się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Ale chyba kierunek wojskowi lekarski nie jest tak surowo traktowany jak wojskowy. Szczerze mówiąc nigdy tego nie śledziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMP Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Godzinę temu, Gutek napisał: Hehe, no każdy by chciał dostawać comiesięczne uposażenie i nie ponosić w zasadzie żadnych kosztów utrzymania, a potem wybrzydzać i robić, co tylko się podoba Z tym to chodziło mi bardziej o możliwość robienia drugiego zupełnie innego kierunku studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 W dniu 31.03.2019 o 16:49, PMP napisał: Z tym to chodziło mi bardziej o możliwość robienia drugiego zupełnie innego kierunku studiów W wojsku jesteś do stałej dyspozycji dowódcy, więc kwestie typu 2. kierunek zależą od jego zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...