Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na studiach, które mnie nie interesują. Został mi juz ostatni 6 semestr. Problem w tym, ze nie wiem o czym pisać pracę licencjacka. Kompletnie nie wiem co zrobic. Wybralam temat na ktory jest malo i słabe źródła. Dodatkowo promotor nie jest z tego okresu i nie jest w stanie mi pomoc.  Czas ucieka a ja nie potrafie nic zrobic.... czy moge wziąć urlop dziekanski teraz po 5 semestrze, jak mam wszystko zaliczone... Kompletnie nie wiem co z sobą zrobić. :/

Bo wtedy nie mialam wyboru. W srodku semestru chcialam zrezygnowac, ale mialam wybor albo studia, albo wynosze sie z domu. Przerazona wybralam 1 opcje - studia....Jak teraz na to patrze moglam wybrac 2 opcje. Ale czasu juz nie cofne!!!! Studiuje historie i nie mam bladego pojecia o czym pisac, strasznie mnie to stresuje, promotor tez nie pomaga a ja przez depresje nie wiem jak sama z czyms ruszyc... mam ochote po prostu sie zabic. Dlatego tez zastanawiam sie czy jak mam zaliczony 5 semestr, to czy moge wziąć w tym czasie urlop. 

Isc na inny kierunek kosmetologie, bo to mnie najbardziej interesuje i w tym kierunku robilam rozne kursy. Chcialabym jednak to skonczyc, bo przez te 2.5 roku uczac sie do egzaminow duzo mnie to kosztowalo stresu i wyrzeczen. Zawsze pierwsze terminy i swietne stopnie a teraz taki zawias... zostalo tak malo czasu i ta pustka, ze nie wiem o czym pisac mnie zabija 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.