Kacper Gajo Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Czy ktoś może coś powiedzieć o kierunku kierunek logistyka na umcs ? Mam dylemat gdyż zastanawiam się nad transportem i nie wiem czym rozni sie od kierunek logistyka . Jest obszernejszy? Patrzyłem że znajduje się na nim fizyka A ja zdaje matematykę i geografie na maturze . Czy Lublin to dobry wybór na takie studia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Poczytaj sobie opisy tych kierunków Lublin.studia.net/transport Lublin.studia.net/logistyka Transport jest bardziej technicznym kierunkiem dlatego jest na nim fizyka. A dlaczego Lublin ma być złym miejscem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Gajo Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 12 godzin temu, Łukasz napisał: Poczytaj sobie opisy tych kierunków Lublin.studia.net/transport Lublin.studia.net/logistyka Transport jest bardziej technicznym kierunkiem dlatego jest na nim fizyka. A dlaczego Lublin ma być złym miejscem? Chodzi mi o to czy jest jakaś różnica w kształceniu w Lublinie i Warszawa bo myślałem także o transporcie na politechnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Jestem przekonany, że wiedza jaka możesz zdobyć w Warszawie czy Lublinie będzie na podobnym poziomie. Jednak Warszawa daje zawsze większe możliwości rozwojowe - chociażby te okołonaukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 W Warszawie będzie Ci łatwiej znaleźć praktyki, a potem pracę. Niestety rynek pracy na wschodzie Polski nie ma się najlepiej, więc w Lublinie jest z tym problem. Co do samego kierunku, to transport na politechnice będzie po prostu bardziej techniczny. kierunek logistyka na UMCS jest na wydziale ekonomicznym, więc nie będzie miała tych elementów technicznych, ale będzie za to miała sporo ekonomii. Wybór zależy tak naprawdę od tego, w którą stronę Ty sam chcesz iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgadzam się. Dlatego uwazam, że jeśli chce mieszkać w Warszawie to ma to znaczenie. Jeśli nie to mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Gajo Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Zdaje maturę rozszerzona z matematyki i geografii i do tej pory moje zainteresowania związane z kierunkami studiów się zmieniały. Teraz myślę o ekonomii na uw i transporcie na pw . Co waszym zdaniem będzie dla mnie najlepsze albo co wy byście wybrali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Nie ma sensu zakładać.nowego tematu. Połączyłem z istniejącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 My nie zdecydujemy za Ciebie, co chcesz robić w życiu. To Ty to wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Gajo Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Mam pytanie przeglądałem ostatnio kierunki na uw i były tam finanse i rachunkowosc na wydziale ekonomicznym i studia z zarządzania . Jaka jest różnica między nimi ? Gdzie lepiej jest pójść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Będą się różniły profilem kształcenia. Poczytaj o specjalnościach do wyboru bo będą inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Gajo Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Właśnie czytałem i wydają mi się podobne . Nie wiem czy dobrze to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Tak. Są podobne. Różnią się niuansami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...