hubert1 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Witam, chciałbym zrezygnować ze studiów, ponieważ w następnym roku chcę zmienić na inne. I tutaj pytanie, lepiej samemu napisać rezygnację czy czekać aż wyrzucą mnie ze studiów. Podobno po napisaniu rezygnacji mogą naliczyć koszta za rezygnację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Koszta za rezygnację? Mam wrażenie że mylisz zupełnie różne pojęcia. To czy poniesiesz koszta zależy od regulaminu i od tego na jakich studiach jesteś. Co do zasady to po prostu kultura tego wymaga żeby napisać rezygnację. Koszta najczęściej są przy finansowaniu studiów przez studenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert1 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Znalazłem taką informację, ale z innego wydziału i studiów niestacjonarnych (ja jestem na stacjonarnych): Jeżeli skreślenie studenta z listy studentów następuje z powodu rezygnacji ze studiów dniem rozwiązania umowy jest dzień doręczenia Dziekanowi pisemnego oświadczenia o rezygnacji. Opłata jest pobierana proporcjonalnie do liczby odbytych zajęć. Kwota nadpłaty podlega zwrotowi. A więc to może liczyć się również studiów stacjonarnych i jaka ta opłata może dokładnie wynosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 I co? To chyba oczywiste. Przecież od razu widać że nijak się to ma do Twoich studiów. To chyba normalne że skoro zamawiasz usługę na 1 semestr i rezygnujesz po miesiącu to musisz zapłacić za cały okres zamówionej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Na stacjonarnych nie ponosi się żadnych opłat za wyjątkiem repety, ale to nie dotyczy 1. semestru. Rezygnujesz = nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ty rezygnujesz = płacimy my wszyscy w podatkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert1 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Godzinę temu, Gutek napisał: Na stacjonarnych nie ponosi się żadnych opłat za wyjątkiem repety, ale to nie dotyczy 1. semestru. Rezygnujesz = nie płacisz. A więc bez różnicy czy mam teraz 3 semestr? Nie będą chcieli żadnych opłat, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Patrz wyżej P.s. Tylko utwierdzasz mnie w opinii że wszystkie studia powinny być opłacane przez studentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...