numik Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Dzień dobry. Chciałem spytać co można zrobić w sytuacji, kiedy kierunek, na jaki aplikowałem nie został utworzony na mojej uczelni (prawdopodobnie zbyt mało chętnych). Najgorsze jest to, że pismo z odmową dostałem w takim terminie, że wszelkie systemy rekrutacji na innych uczelniach w okolicy są już zamknięte. Co prawda moja niedoszła uczelnia proponuje mi inne kierunki w zamian, ale nie interesują mnie one. Czy jest coś co można zrobić, żeby nie stracić roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Klasyczna sytuacja. Jesteś w sytuacji bez wyjścia. Musisz albo przyjąć ich świetną ofertę albo szukać czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 No właśnie teraz wszystkie rekrutacje są już pozamykane.. Problemu by nie było takiego, gdyby przysłali pismo kilkanaście dni wcześniej. A czy w grę nie wchodzi jakieś odwołanie czy coś takiego? W końcu uczelnia zapewniała, że kierunek będzie utworzony, "bo niby czemu nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Czy to uczelnie prywatna? Mówili tak bo nie chcieli zniechęcać. Napisz pismo niech się głowią co zrobić. Może zagwarantują Ci miejsce na tym kierunku na innej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Publiczna. Jest szansa, że przyniesie to skutek teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Trudno powiedzieć, studia stacjonarne czy niestacjonarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Stacjonarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 to się rzadko zdarza. Pisz odwołanie, niech coś zaproponują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jestem ciekawa, jaka to uczelnia i kierunek. Jeśli nie chcesz pisać tutaj na forum, napisałbyś mi na priv.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 też jestem ciekaw. Chętnie się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Uczelnia to PWSZ w Sanoku, a kierunek to Nowe Media. W prawdzie uczelnia nieduża, ale wydawała się poważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Poważna jest ale kandydatów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 W tym sęk.. Twierdzi Pan, że mogą mi zaproponować miejsce na innej uczelni na tym kierunku, mimo zamknięcia rekrutacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 6 godzin temu, numik napisał: Najgorsze jest to, że pismo z odmową dostałem w takim terminie, że wszelkie systemy rekrutacji na innych uczelniach w okolicy są już zamknięte. Uczelnia nie udostępniła wyniku rekrutacji drogą elektroniczną? 5 godzin temu, numik napisał: W końcu uczelnia zapewniała, że kierunek będzie utworzony, "bo niby czemu nie". Brzydko z ich strony, ale na przyszłość warto najpierw zapoznać się z regulaminem rekrutacji, gdzie podana jest wymagana liczba kandydatów do uruchomienia kierunku. Wiele uczelni zadowala się 15, ale np. UG aż 25. To kwestia indywidualnych ustaleń. W każdym razie zawsze warto szukać wyjścia awaryjnego, jeśli rekrutacja dodatkowa zbiera minimum, a nie wypełnia przewidziany limit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Myślę że mogą Cię gdzieś wcisnąć ale nie muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numik Opublikowano 26 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 W dniu 24.09.2018 o 17:09, Gutek napisał: Uczelnia nie udostępniła wyniku rekrutacji drogą elektroniczną? Nie było konkretnego wyniku. W dniu 24.09.2018 o 17:09, Gutek napisał: Brzydko z ich strony, ale na przyszłość warto najpierw zapoznać się z regulaminem rekrutacji, gdzie podana jest wymagana liczba kandydatów do uruchomienia kierunku. Wiele uczelni zadowala się 15, ale np. UG aż 25. To kwestia indywidualnych ustaleń. W każdym razie zawsze warto szukać wyjścia awaryjnego, jeśli rekrutacja dodatkowa zbiera minimum, a nie wypełnia przewidziany limit. W regulaminie jedyne co znalazłem związanego z tą kwestią to maksymalna liczba studentów na danym kierunku. O liczbie minimalnej ani słowa. W dniu 24.09.2018 o 19:47, Łukasz napisał: Myślę że mogą Cię gdzieś wcisnąć ale nie muszą. Zobaczymy co powiedzą, póki co cisza. Dziękuję za wszystkie sugestie póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRG Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 To jest właśnie problem z tego typu kierunkami i uczelniami, możesz wśród ich oferty poszukać coś co będzie do tego zbliżone, albo pisać pisma na inne uczelnie, co o tej porze da pewnie niewielki skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...