lajla_pw Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam,chciałabym pójść na dietetykę może ktoś opisać jak to potem wygląda? Albo coś słyszeliście na ten temat? Z czego są zadania,chemia czy bardziej biologia?Wykłady,praktyki no i oczywiście czy jest ciężko. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle bo z chemii jestem dobra no i Studia na kierunku biologia tak samo więc powinnam dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alaN Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zależy na jakiej uczelni,koleżanka poszła i była zadowolona. Ogólnie jeśli masz zakres z liceum dobrze przyswojony to potem nie ma problemu z nowymi zadaniami. Na początku są nudne ćwiczenia z chemii i Studia na kierunku biologia jak i kolokwia z wejściówkami,na trzecim roku dopiero rozpoczyna się prawdziwa dietetyka. Kierunek ciekawy na sam koniec, jak i dający duże możliwości do pracy ale ciężko podobno jest się dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Sporo teraz uczelni prowadzi ten kierunek. Zaskoczyła mnie Twoja opinia, że trudno tam się dostać. Myślałam, że jest wprost przeciwnie, ale nie mam nikogo znajomego, kogo mogłabym podpytać w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcysia Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zależy na jaką uczelnie moim zdaniem i tak jest z każdym kierunkiem. Na jedną łatwo jest się dostać ale na inną już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajla_pw Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 No właśnie chyba tak jest że to zależy od uczelni,no i czy zaoczne czy dzienne.. Na zaoczne chyba łatwiej jest się dostać. Dopiero na ostatnim roku uczą się tego? Ja myślałam że to będzie przez całe 3 lata a nie tylko jeden rok,da się z tego coś wynieść w takim razie ;/ To dietetyka a nie Studia na kierunku chemia czy biologia. Ale bez sens.. No ale i tak będę trwała do tego ostatniego roku bo uparłam się na te studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blankes Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dietetyka to teraz wyjątkowo oblegany kierunek na studiach Jak jest się dobrym z Studia na kierunku biologia i chemii to oczywiście żadnych problemów nie powinno być. Poza tym dietetyk to zawód przyszłości więc Twój wybór jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 polecam książki: prof. Jan Gawęcki 1. Podstawy żywienia człowieka 2. Żywienie człowieka zdrowego i chorego Lepiej opierać się na fachowej literaturze a nie na artykułach z kolorowych gazet, w których bardzo często informacje nie są potwierdzone badaniami naukowymi lub nawet są wymyśloną teorią jego autora... Bardzo często takie artykuły są sponsorowane i mają na celu zachęcić czytelnika do nabycia np. jakiegoś preparatu itp. a tak naprawdę informacje w nich nie do końca są słuszne. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam,chciałabym pójść na dietetykę może ktoś opisać jak to potem wygląda? Albo coś słyszeliście na ten temat? Z czego są zadania,chemia czy bardziej biologia?Wykłady,praktyki no i oczywiście czy jest ciężko. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle bo z chemii jestem dobra no i biologii tak samo więc powinnam dać radę Na początek przejrzyj programy studiów, najlepiej z opisami przedmiotów, na stronach internetowych interesujących Cię uczelni. Tam znajdziesz te podstawowe informacje, z którymi nie zaszkodziłoby Ci zapoznać się na samym początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trupi2441 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A czy dietetyką w miare łatwo znaleść prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaB Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Na poczatku jest sama nuda- wiadomo podstawy- biologia Studia na kierunku chemia org. Potem robi sie nieco ciekawiej.... A jeszcze lepiej jak dojdzie praktyka:) Poczatki niestety trzeba jakos przejsc- jak wszedzie- 1 rok zanudza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marina Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Na poczatku jest sama nuda- wiadomo podstawy- biologia chemia org. Potem robi sie nieco ciekawiej.... A jeszcze lepiej jak dojdzie praktyka:) Poczatki niestety trzeba jakos przejsc- jak wszedzie- 1 rok zanudza.... Witaj Aniu Czy mogłabym prosić Cię o pomoc z dziedziny dietetyki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...