Skocz do zawartości
lajla_pw

studenci dietetyki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chciałabym pójść na dietetykę może ktoś opisać jak to potem wygląda? Albo coś słyszeliście na ten temat? Z czego są zadania,chemia czy bardziej biologia?Wykłady,praktyki :) no i oczywiście czy jest ciężko. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle bo z chemii jestem dobra no i Studia na kierunku biologia tak samo więc powinnam dać radę :)

Zależy na jakiej uczelni,koleżanka poszła i była zadowolona. Ogólnie jeśli masz zakres z liceum dobrze przyswojony to potem nie ma problemu z nowymi zadaniami. Na początku są nudne ćwiczenia z chemii i Studia na kierunku biologia jak i kolokwia z wejściówkami,na trzecim roku dopiero rozpoczyna się prawdziwa dietetyka. Kierunek ciekawy na sam koniec, jak i dający duże możliwości do pracy :) ale ciężko podobno jest się dostać.

No właśnie chyba tak jest że to zależy od uczelni,no i czy zaoczne czy dzienne.. Na zaoczne chyba łatwiej jest się dostać. Dopiero na ostatnim roku uczą się tego? Ja myślałam że to będzie przez całe 3 lata a nie tylko jeden rok,da się z tego coś wynieść w takim razie ;/ To dietetyka a nie Studia na kierunku chemia czy biologia. Ale bez sens.. No ale i tak będę trwała do tego ostatniego roku bo uparłam się na te studia.

polecam książki: prof. Jan Gawęcki 1. Podstawy żywienia człowieka 2. Żywienie człowieka zdrowego i chorego

Lepiej opierać się na fachowej literaturze a nie na artykułach z kolorowych gazet, w których bardzo często informacje nie są potwierdzone badaniami naukowymi lub nawet są wymyśloną teorią jego autora... Bardzo często takie artykuły są sponsorowane i mają na celu zachęcić czytelnika do nabycia np. jakiegoś preparatu itp. a tak naprawdę informacje w nich nie do końca są słuszne. Pozdrawiam . ;)

Witam,chciałabym pójść na dietetykę może ktoś opisać jak to potem wygląda? Albo coś słyszeliście na ten temat? Z czego są zadania,chemia czy bardziej biologia?Wykłady,praktyki :) no i oczywiście czy jest ciężko. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle bo z chemii jestem dobra no i biologii tak samo więc powinnam dać radę :)

Na początek przejrzyj programy studiów, najlepiej z opisami przedmiotów, na stronach internetowych interesujących Cię uczelni. Tam znajdziesz te podstawowe informacje, z którymi nie zaszkodziłoby Ci zapoznać się na samym początku.

Na poczatku jest sama nuda- wiadomo podstawy- biologia chemia org.

Potem robi sie nieco ciekawiej.... :) A jeszcze lepiej jak dojdzie praktyka:)

Poczatki niestety trzeba jakos przejsc- jak wszedzie- 1 rok zanudza....

Witaj Aniu :) Czy mogłabym prosić Cię o pomoc z dziedziny dietetyki? 

Pozdrawiam