Skocz do zawartości
Łukasz

Jak odwołać się skutecznie od wyników rekrutacji

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam pytanie. Jesli nie dostalam sie w I Turze i pisze żebym czekala na druga to mam poczekac na II i III ture czy pisac odwołanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno nie wyklucza drugiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mam zrobić?? Dodam że zależy mi na tym kierunku i uczelni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz złożyć odwołanie i dalej brać udział w II turze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wyniki po odwołaniu dostanę podczas II tury czy pózniej typu sierpien wrzesien??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są tu osoby, które studiują na UWM i orientują się jakie są mniej więcej progi na pedagogikę wczesnej edukacji? Jestem na liście rezerwowej i nie wiem czy pisać odwołanie, czy zaczekać na II turę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno nie wyklucza drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a czy orientuje się ktoś jak to jest z tymi punktami? Przepraszam, jeśli nie powinnam pytać w tym wątku :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Joanna1978
      Witam serdecznie
      Mam pytanie.
      Syn zarejestrował się na kilka uczelni (publicznych). Niestety te uczelnie w różnych terminach podają listy osób zakwalifikowanych, a co za tym idzie, w innych terminach należy składać dokumenty. I tak dla przykładu, te uczelnie, na których mu najbardziej zależy, najpóźniej podają listy. Jak to rozwiązać, żeby nie zostać z ręką w nocniku. Jeśli dostanie się na te pierwsze, złoży dokumenty w terminie, a potem dowie się, że dostał się na te bardziej prestiżowe i trzeba będzie złożyć tam dokumenty, to jak postąpić: trzeba jechać do tego innego miasta i wycofać dokumenty, a złożyć tutaj, czy niech tam zostaną (żeby nie jeździć, oni potem odeślą?), a złożyć niezależnie na innej, docelowej uczelni? Proszę o podpowiedź.
      Z góry dziękuję serdecznie
      Joanna
    • Przez Mati B
      Cześć, w czerwcu zapisywałem się na kilka kierunków na różnych uczelniach jednak na żaden się nie dostałem. Terminy dodatkowych rekrutacji już minęły, Czy jest jakaś szansa żeby dostać się jeszcze na studia ? Czy ktoś z was załatwiał takie sprawy mailowo lub telefonicznie z uczelniami ? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie, czasu coraz mniej.
    • Przez Pralkadoprania
      Witam

W tym roku mam zamiar iść na studia jednak długo zwlekałam z ostateczną decyzją. Na początku miałam iść do Akademii Frycza Modrzewskiego na prawo ,ale zrezygnowalam zaraz po otrzymaniu wiadomości o przyjęciu i teraz zostały mi tylko drugie tury w rekrutacjach. Uznałam że chce iść na psychologie i na moje szczęście została uruchomiona druga tura na uniwersytecie Papieskim. Czy ktoś wie jak jest z dostaniem się na ten uniwersytet? Czy jest ciężko ponieważ moje wyniki z matury pozostawiają wiele do życzenia. Wiem że nikt nie jest w stanie mi nakreślić czy się dostanę czy nie, ale nie mogę znaleźć konkretnych informacji i jedyne co wyczytałam to że progów niby nie ma z kolei na innej stronie już pisze że progi są. Więc może ktoś coś wie o tej uczelni i będzie w stanie mi mniej więcej nakreślić poziom trudności w dostaniu się na nią?

• Przez deltta
      Witam,
      Chciałabym zapytać się o kierunek sztuka i media na uniwersytecie pedagogiczny w Krakowie. Nigdzie nie mogę znaleźć innych informacji niż te na stronie uniwersytetu. Czy ktoś studiuje lub studiował i chciałby coś opowiedzieć o tym kierunku albo zna kogoś kto studiuje.  

• Przez andrzejeq
      Hej przychodzę z takim niecodziennym problemem. Mianowicie studiuję informatykę (teraz będzie 3 semestr) ale wiem, że na 3 jak i 4 semestrze jest po jednym przedmiocie z których jest bardzo prawdopodobne że obleję (i nawet warunek raczej nie pomoże). Szukałem możliwości przeniesienia się ale niestety musiałbym mieć wszystko zaliczone a mam jeden przedmiot na wrzesień i nie mogę się przez to przenieść. Z tego powodu zapisałem się na słabą uczelnię gdzie w zasadzie przyjmują ze zdaną maturą (chyba 45% podstawowej matury). Kierunkiem też byłaby informatyka i tu mam pytania:
      1) W regulaminie nowej uczelni jest zapis abym dostarczył "oświadczenie o drugim kierunku studiów". Czy nie będzie to dla nich problem iż będzie to ten sam kierunek studiów? Z tego co wyczytałem na internecie jest to po to abym korzystał z ubezpieczenia z "obecnej" uczelni ale nie wiem ile w tym prawdy i czy jeśli to prawda to czy chodzi tylko o to.
      2) Czy drugi kierunek studiów jest aktualnie darmowy? Po wpisaniu takiej frazy w google wyskakuje artykuł, z którego wynika, że płaci się za ectsy (w sensie jest pula 180ects na studia pierwszego stopnia i wszystkie ectsy spoza puli byłyby płatne) ale artykuł jest bez daty i nie wiem czy to aktualnie funkcjonuje czy nie.
      Z góry dzięki za pomoc

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.