Misterio_ Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 W maju pisałem matury, a jako, że chcę studiować filologię angielską wybrałem angielski jako rozszerzenie. Wiem, że do niektórych uczelni wlicza się polski rozszerzony jednak niestety go nie zdawałem. Teraz tak, angielski poszedł mi w miarę dobrze liczę na ok. 80%, polski pp jest niewiadomą ale załóżmy 60%. Przychodzę do Was z takim pytaniem, otóż na jaką uczęlnię miałbym realne szanse by się dostać? Na razie na oku upatrzyłem sobie UŁ jednak wiem, że mój wynik może niewystarczyć dlatego szukam jakiegoś pewniaka gdzie mógłbym się dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 W większości miast filologia angielska jest mocno oblozona a do tego jest miało miejsc. Policz punkty na wybranych uczelniach u porównaj z program i z ubiegłych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Licz punkty i porównuj z progami z poprzednich lat. Na najlepsze uczelnie się z tym wynikiem nie dostaniesz, bo to by trzeba mieć grubo powyżej 80% z obu rozszerzeń (na UW w zeszłym roku było bodajże 88). Ale już na uniwerki w mniejszych miastach powinno się udać. UŁ może też. Podpowiedź: jak uczelnia nie publikuje progów, zawsze można zadzwonić do dziekanatu i podpytać, jakie były w ubiegłym roku, powinni powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misterio_ Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Dzięki oprócz UŁ będe składał do UJK w Kielcach. może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misterio_ Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Edit. ang rozsz 88% oraz polski pdst 57% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Jest duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...