Riders97 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam. Niestety żałuję że wcześniej dobrze nie zastanowiłem się nad maturą z rozszerzenia, a chciałbym pójść na studia w Warszawie. Z tego co widzę to na Transport, Turystykę, Historię Sztuki lub Stosunki międzynarodowe chyba się nie dostanę. Moje wyniki matur będą wyglądały mniej więcej tak. j.polski podstawa - 65-80% studiuj matmę podstawa - 40-50% angielski podstawa- ok.70% WOS rozszerzony ok. 30-40%. Zastanawiam się też nad tym żeby przez ten rok wziąć się za naukę i zdać maturę rozszerzoną na lepszy wynik z WOSu i chciałbym zdać też coś ścisłego żebym miał większe szanse w rekrutacji na np. transport. U mnie w Szczecinie na ten kierunek bym się dostał ale planuje moją przyszłość w Warszawie. Ale moje pytanie brzmi czy z taką maturą mam wgl. szanse gdziekolwiek się dostać na studia w Warszawie? Jest to moje marzenie i chciałbym wiązać z tym miastem swoją przyszłość. Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Tak, jest wiele uczelni prywatnych które Cię przyjmą. Zerknij sobie na Warszawa.studia.net Do tego masz szeroką ofertę studiów niestacjonarnych gdzie też Cię przyjmą bez problemu. Oczywiście warto poprawiać maturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riders97 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Chodzi mi raczej o studia Stacjonarne państwowe :/ Czyli raczej nie ma szans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 W Warszawie jest sporo uczelni i nawet są uczelnie mniej popularne jak chociażby UKSW gdzie możesz próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riders97 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Tak też zrobię. Jeśli macie jakieś propozycje to byłoby bardzo miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Nie rozumiem skąd takie parcie na Warszawę, no ale powiedzmy, że jakieś względy trzecie - w każdym razie, UKSW jest właśnie taką uczelnią, gdzie powinieneś się dostać, progi nie są tam wysokie, wręcz przeciwnie. Zobacz także na ofertę publicznych studiów WAT-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...