Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 witam mam pytanie, czy jeżeli pobrałem bezprawnie stypendium , które mi nie przysługuje i uczelnia się dowie, to będę mósiał je zwrócić, tylko mam pytanie czy zwraca sie je z odsetkami czy bez odsetek? bo w regulaminie nic nie ma mowy, ze zwraca się je z odsetkami? ale na niektórych uczelniach w regulaminie jest , ze nalicza sie odsetki, prosze o jak najszybszą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To ja witam Wrzuć temat jeszcze w 10 miejsc na pewno szybciej otrzymasz odpowiedź. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Zależy od regulaminu uczelni ale uczelnie często naliczaja odsetki urzędowe i jest to dla nich normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 a jeśli w regulaminie mojej uczelni jest napisane , ze zwraca się samo stypendium, a nic nie jest nadmienione odnośnie odsetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To znaczy że tak jest napisane. Nie rozumiem co chcesz wiedzieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 czy uczelnia ma prawo naliczać odsetki ? skoro nie ma mowy nic w regulaminie, pytałem się paru osób i jedni twierdzą, ze nie powinna uczelnia naliczać, a drudzy mówili , ze moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Może bo to reguluje ustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Odsetki ustawowe to śmieszne 7% w skali roku, więc spokojna głowa. Na Twoim miejscu martwiłbym się raczej tym, żeby nie dostać żadnej innej kary poza zwrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 a jaka niby kara może być oprócz zwrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Nie ma chyba innej kary. Chyba że by zgłosili wyłudzenie do prokuratury ale wątpię żeby chciało im się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie wiem, co spowodowało, że uznali stypendium za bezprawnie pobrane. Jeżeli błąd leżał po ich stronie albo wystąpiło jakieś niedopatrzenie, to na 100% jesteś czysty, ale jeżeli np. złożyłeś fałszywe oświadczenie, a uczelnia jest wyjątkowo skrupulatna, to możesz mieć z tego powodu nieprzyjemności. Informacja o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń jest na wszystkich wnioskach stypendialnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...