PiotrW Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Przejrzałem sporo, albo za dużo stron przez co mam mętlik odnośnie studia.net/informatyka. Może jakby ktoś był mógł mi pomóc to napiszę w podpunktach 1. Czy aby się dostać na politechnikę w większym mieście trzeba posiadać maturę z dodatkowego fakultetu(poza matematyką rozszerzoną i angielskim rozszerzonym)? Czy dobry wynik z matematyki i angielskiego wystarczy? Czy bez dołożenia, na przykład fizyki czy studia.net/informatyka nie? Sytuacja życiowa sprawiła że w okresie mojej matury nie miałem możliwości nauki fakultetów i zostałem z "gołą" matmą. 2. Dobry znaczy 90%+ z podstawy i na ten moment(wciąż się przygotowuje) 50%+ z rozszerzenia, angielski 90% 3. Rozpoczęcie studiów informatycznych bez "wstępnej" wiedzy w tej dziedzinie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 1. Da się 2. Dobry. Na informatykę bardzo często na dobrych uczelniach potrzeba 70 + z rozszerzenia. 3. Tak. Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 W dniu 11.01.2018 o 06:37, Łukasz napisał: 1. Da się 2. Dobry. Na informatykę bardzo często na dobrych uczelniach potrzeba 70 + z rozszerzenia. 3. Tak. Da się. Dzięki za odpowiedź. Miałem duży mętlik z tym związany i znikąd jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Przeglądając ponownie wymogi na studia ponownie zrobiłem sobie mętlik. Głównie przez politechnike warszawska. W sumie od początku mojej nauki matematyki myślałem o pw ale jej wymogi chyba przerastają kogoś kto zamierza posiadać mature rozszerzona tylko z matematyki(i ang). Właśnie, pytanie czy jest szansa w ogóle myśleć o p.w mając tylko matury rozszerzone z matmy i ang? Pytałem się kilku i koniec końców nie wiem. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Najniższy próg na informatyce na PW jest bodajże na Wydziale Elektrycznym. Oscylował w okolicy 160 punktów, jeśli dobrze kojarzę, a za sam angielski i matmę jest max 125. Czemu nie inne politechniki? Ewentualnie Uniwersytet Warszawski, jeśli chcesz koniecznie studiować w Warszawie - wydaje mi się, że tam przede wszystkim liczy się studiuj matmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 10 godzin temu, polerst napisał: Najniższy próg na informatyce na PW jest bodajże na Wydziale Elektrycznym. Oscylował w okolicy 160 punktów, jeśli dobrze kojarzę, a za sam angielski i matmę jest max 125. Czemu nie inne politechniki? Ewentualnie Uniwersytet Warszawski, jeśli chcesz koniecznie studiować w Warszawie - wydaje mi się, że tam przede wszystkim liczy się matma. W zaleznosci od wyniku bede skladal na mozliwie jak najwieksza liczbe politechnik. A warszawa z dwoch powodow, najwygodniej i brat. Poprzegladam jeszcze uw ale pewnie tez tam progi z kosmosu bo stolica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 na ten kierunek progi są wszędzie bardzo wysokie. Masz też sporą ofertę uczelni niepublicznych w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Czyli informatyka z gołą matmą co najmniej w Warszawie odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 na uczelnie niepubliczne- na wielu Cię przyjmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Niepubliczne mają fatalne opinie i są płatne. Szkoda że choroba w okresie maturalnym tak mi spieprzyła studiowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Maturę możesz poprawić, nic w tym chyba trudnego. Choroba mogła jedynie przesunąć studiowanie o rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 4 godziny temu, Łukasz napisał: Maturę możesz poprawić, nic w tym chyba trudnego. Choroba mogła jedynie przesunąć studiowanie o rok Znaczy ja maturę praktycznie w 2015. Sama podstawa podstaw, plus wszystko miernie ale śmiesznie było bo praktycznie miesiąc przed samą maturą wyszedłem ze szpitala x. Po maturze rok rekonwalescencji czyli 2016 wplecy. Dopiero w 2017 zacząłem się uczyć praktycznie od początku do końca matmy. W sumie jak się nie uda dostać na dobrą politechnik w tym roku to spróbuje w przyszłym dołożyć jakąś maturę z informatyki/fizyki pracując na studia i skrobać coś z programowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Szkoda że w tym roku nie poprawiasz matury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 10 minut temu, Łukasz napisał: Szkoda że w tym roku nie poprawiasz matury Poprawiam w tym roku, ale przerosło mnie przygotowanie się do czegoś poza matematyką i angielskim. A na wielu politechnikach wymagają matmy+plus czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 A patrzyłeś na WAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 A studia niestacjonarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Godzinę temu, polerst napisał: A patrzyłeś na WAT? W sumie nie uwzględniałem wojskowych akademii chociaż wiem że mają czysto cywilne kierunki. 45 minut temu, Łukasz napisał: A studia niestacjonarne? Jako ostateczność. Tylko że nie chciałbym iść na studia poza dziennymi. Brat, moi znajomi są studentami a ja w okresie licealnym przeleżałem w szpitalu. Nie chciałbym aby to przekreśliło moje marzenie o normalnym studiowaniu. Zwłaszcza że mam duże wsparcie w postaci rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Studia niestacjonarne to też normalne studiowanie. Dochodzi do tego praca a za tym jakieś doświadczenia. Jest się bardziej samodzielnym. Na pewno warto. WAT to solidna uczelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Godzinę temu, Łukasz napisał: Studia niestacjonarne to też normalne studiowanie. Dochodzi do tego praca a za tym jakieś doświadczenia. Jest się bardziej samodzielnym. Na pewno warto. WAT to solidna uczelnia. Dzięki, dobrze znać alternatywy. Do maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...