Margolcia Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Hej! W tym roku kończę licencjata na kierunku filologia hiszpańska. Chcialabym kontynuować naukę na studiach magisterskich ale na zupełnie innym kierunku: Handel zagraniczny lub kierunek logistyka. Wiem,że na UE w Katowicach lub Krakowie jest możliwość podjęcia studiów magisterskich mając licencjata z innego kierunku.(dla takich osób są dodatkowe kursy wyrównawcze). Nurtuje mnie jednak pytanie jak przyszli pracodawcy będą patrzyć na moje wykształcenie??? licencjat z filologi a magisterskie z logistyki?? czy na studiach magisterskich otrzymam wystarczającą wiedzę aby później uzyskać pracę w logistyce lub spedycji. Co o tym myślicie?? Proszę o rade nim podejmę decyzję. Bardzo interesuję się logistyką ale nie mam możliwości aby rozpoczynać tego kierunku na studiach licencjackich. Pozdrawiam Margolcia;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrika Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Próbuj. Znam osobę, która studiowała Filologię Angielską, a na magistra poszła już na Politologię. Uczelnie raczej nie robią z tym problemu. A jak patrzą pracodawcy na to? Nie wiem, bo nie jestem pracodawczynią. Z jednej strony brzmi niekonsekwentnie, a z drugie zawsze możesz powiedzieć, że starałaś się dostosować do rynku pracy. Poza tym język obcy w Logistyce/Handlu zagranicznym jest bardzo przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekAdm Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Połączenie filologii (zarówno w kontekście znajomości języka jak i kultury danego kraju) z logistyką wydaje się bardzo dobrym pomysłem z punktu widzenia pracodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżersej Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Teoretycznie w systemie bolońskim można iść na polibudę po akademi muzycznej w praktyce są bariery - np. konieczność uzupełniania różnic programowych... i okazuje się, że musisz zaliczyć wszystkie egzaminy ze studiów I stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Moim zdaniem to świetny pomysł, a ukończenie filologii będzie tylko atutem, pracodawcy szukają takich osób. Świetny pomysł - startuj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margolcia Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedz;) przekonałam się teraz bardziej do moich planów na kontynuację studiów:) miejmy nadzieję , że się uda;))) Poozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubbiners Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 kierunek logistyka na politechnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margolcia Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Nie. kierunek logistyka na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach lub handel zagraniczny na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubbiners Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Okej, tzn. wiem, że na kierunku "Transport" jest właśnie na politechnice specjalizacja "Logistyka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Okej, tzn. wiem, że na kierunku "Transport" jest właśnie na politechnice specjalizacja "Logistyka" Czasem w ramach jednej politechniki jest i transport, i kierunek logistyka. Na mojej uczelni było dość mocno widać różnicę między tymi kierunkami, bo transport miał sporo wspólnych przedmiotów z mechaniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...