havenoidea Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Mam niemały problem, ponieważ nie zaliczyłem drugiego semestru studiów i nie mam możliwości skorzystania z warunku ani powtarzania semestru. Jest już za późno na wszelkie rekrutacje, zostały zakończone, ale może ktoś wie jak to wygląda z próbami przeniesienia się na ten sam kierunek na inną uczelnię kiedy ma się zaliczony tylko pierwszy semestr? Czy jakimś cudem dałoby się przenieść z powrotem na pierwszy semestr na inną uczelnię - zacząć od nowa unikając rekrutacji, lub na drugi semestr za pół roku przy nadrobieniu różnic programowych? Gdybym obudził się wcześniej, to na pewno dostałbym się na tę uczelnię zgodnie z rekrutacją, ale niestety wrzesień to już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Skoro nie masz zaliczonego 2. semestru, to dziekan powinien automatycznie cofnąć Cię do młodszego rocznika. Nie potrzebujesz rekrutacji, może tylko jakiegoś podania o wznowienie studiów w semestrze letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havenoidea Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 48 minut temu, Gutek napisał: Skoro nie masz zaliczonego 2. semestru, to dziekan powinien automatycznie cofnąć Cię do młodszego rocznika. Nie potrzebujesz rekrutacji, może tylko jakiegoś podania o wznowienie studiów w semestrze letnim. Niestety w tym przypadku tak się nie da - jest tylko możliwość powtórzenia semestru, co wiąże się z wysoką opłatą, dlatego też myślę nad inną uczelnią publiczną. Może tam będą bardziej przychylni żeby mnie cofnąć do młodszego rocznika (na pierwszy, lub drugi semestr) chociaż mało słyszy się o tego typu sytuacjach i czuję, że graniczy to z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Możesz ubiegać się o repete czyli powtarzanie roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Cytuj Może tam będą bardziej przychylni żeby mnie cofnąć do młodszego rocznika Cofnięcie do młodszego rocznika oznacza powtarzanie semestru i wszędzie wiąże się to z dodatkowymi opłatami. Nawet jeżeli kolejny raz zaczniesz studia od początku, to w swoim czasie i tak prawdopodobnie będą wymagać od Ciebie opłat. Obowiązują limity punktów ECTS, a koniec drugiego semestru to zbyt późno na bezpłatną zmianę planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Nie obowiązuje żaden limit punktów ects. Został zniesiony kilka lat temu. Nie wprowadzaj w błąd;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...