Arturo Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Witam. Od października rozpoczynam studia na kierunku biznes elektroniczny, jednak od niedawna naszły mnie obawy, czy jest to kierunek dla mnie, czy w ogóle studia są dla mnie. Wybrałem ten kierunek nie kierując się zainteresowaniem, tylko tym żeby coś studiować, bo tak trzeba. Nie miałem kompletnie pojęcia co wybrać i nadal nie mam. Wybierając ten kierunek myślałem sobie, że na pewno jakoś dam radę, ale teraz coraz bardziej zastanawiam się czy to ma sens. Nie miałem nigdy problemów z przyswajaniem wiedzy, szkołę średnią skończyłem z wyróżnieniem, matura poszła mi dobrze, jednak nie mam sprecyzowanych zainteresowań, jestem po części ścisłowcem, a po części humanistą, a co za tym idzie nie mam wymarzonego kierunku. Obawiam się, że studia mogą szybko mi się znudzić i będą tylko stratą czasu. Co zrobić, bo czasu zostało bardzo mało, w grę wchodzi jeszcze zmiana kierunku, jednak czy to dobre rozwiązanie, zmienię kierunek na coś innego bez pewności, że chce to robić w przyszłości. A z drugiej strony boję się, że nie idąc na studia stracę wiele możliwości, nie znajdę żadnej pracy... Może ktoś miał podobny problem i potrafi coś poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 To na pewno kierunek czy specjalność? Zacznijmy od tego że studia należy wybrać kierując się zainteresowaniami. Trudno sobie poradzić na studiach które nas nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Tak jest to kierunek w Zielonej Górze na wydziale studia.net/informatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Właśnie widzę. Kierunek wywodzący się z studia.net/informatyka. Do tego połączenie podstaw ekonomii. Może być dość ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Tylko pytanie czy dam radę, bo o informatyce nie mam żadnego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Ale to przecież bez sensu iść na takie studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 22 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 A na takich studiach nie uczą studia.net/informatyka od podstaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Informatyka jest specyficzna. Trzeba się nią bardzo interesować. Dodatkowo bardzo wysoki poziom matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 To może coś z samą ekonomią? Jak nie składałeś na żadne inne studia, to już teraz nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak spróbować i zobaczyć jak się w tym czujesz i czy to jest dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...