sawa77 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam mam dylemat bo dostałem się na obydwie politechniki i fajnie jak byście mi mogli doradzić. Politechnika poznańska kierunek Mechanika i budowa maszyn wydział maszyny robocze i transport czy Politechnika łódzka kierunek mechanika i budowa maszyn wydział mechaniczny. Który kierunek lepszyi bardziej przyszłościowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Zdecydowanie bardziej wybrałbym Poznań. Pamiętaj jednak że o ile kwestia wyboru uczelni nie jest tak istotna bo to dobre uczelnie o tyle wybór miasta ma znaczenie. W tym sensie że prawdopodobnie będziesz tam żył przez najbliższych kilka lat a może i całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Studenci MiBM na wydziale mechanicznym w Łodzi odpowiadają za koło naukowe dot. hyperloopa, jeśli to Cię interesuje Nie wiem dlaczego Łukasz uważasz, że zdecydowanie Poznań, uczelnie te są na tym samym poziomie. Wybór miasta do życia - z jednej strony studenci w poznan.studia.net chwalą sobie bardzo wygląd miasta, z drugiej strony Łódź jest bardzo tanim miastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Pisze swoją opinię;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Wiem, byłem po prostu ciekawy, czym się kierujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Znam dobrze Łódź szczególnie akademicka i Poznań. Poznań jest mniejszym miastem za to bardzo rozwojowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Warto zwrócić uwagę też, jakim miastem była Łódź 5 lat temu, a jakim jest teraz. Nie przypadkowo o Łodzi się mówi jako "ostatnie nieodkryte miasto w Polsce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Łódź się bardzo zmieniła ale moim zdaniem do Poznania jej wciąż brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Jeszcze niedawno czytałem, że najwyższa hossa na rynku biurowym jest (poza Warszawą) własnie w Łodzi. W perspektywie czasu, gdy Łódź ma być w centrum połączeń kolejowych (czy to linia Y, czy dość futurystyczny hyperloop) taka sytuacja może się tylko utrzymać, choćby posługując się przykładem Lille, kiedy uzyskało połączenie z Londynem, Brukselą czy Paryżem. Warto wspomnieć o projekcie Nowe Centrum Łodzi, tuż przy nowym podziemnym dworcu Łódź Fabryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Miasto nie gra tutaj roli, przecież ukończenie studiów w Łodzi czy poznan.studia.net nie równa się przywiązaniu do danego miejsca. Natomiast jeśli chodzi o pracę na stanowisku inżynierskim i pokrewnym to z tych dwóch zdecydowanie Wielkopolska. Poznań i okolica to krajowy numer dwa tuż za Śląskiem. Polska centralna, wschodnia i południowa mają słabiutki rynek dla inżynierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Studenci bardzo często po studiach zostają już w tym mieście dlatego moim zdaniem ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Chyba, że AGD, to Łódź jest taką polską stolicą AGD, ale to raczej inne kierunki, niż wspomniane przez autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa77 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 A jeszcze mam takie ostatnie pytanie . Czy jest jakaś znaczna różnica pomiedzy tymi wydziałami maszyny robocze i transport a wydział mechaniczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Będą się różniły specjalnościami i profilem kształcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 sawa77, sprawdź sylabusy i programy studiów. Różnice mogą dotyczyć co najwyżej specjalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Warto też podjechać na oba wydziału i sobie je sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...