martyna0895 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam! Jestem na drugim roku licencjatu z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej. Zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów magisterskich. Pierwsza opcja to kontynuacja pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej, natomiast druga opcja to rozpoczęcie kolejnego licencjatu na kierunku germanistyka. Dodam że obecnie mieszkam w Niemczech a naukę kontynuuje na indywidualnym trybie nauczania. Mam dylemat... naprawdę zainteresował mnie język niemiecki i obecnie uczę się go samodzielnie oraz planuje zacząć naukę w szkole językowej w Niemczech. Jak myślicie kontynuować pedagogikę na magisterce oraz mieć pewny tytuł czy zacząć od nowa przygodę z niemieckim mając już ukończone przygotowanie pedagogiczne ? Może ktoś z was miał podobny dylemat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Moim zdaniem dobrze jest połączyć pedagogika z germanistyka . Daje duże szanse zatrudnienia w edukacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aguagu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Tylko nie jestem pewna, czy po takim połączeniu i bez specjalizacji nauczycielskiej na licencjackiej germanistyce, autorka będzie miała uprawnienia do uczenia niemieckiego. Trzeba by poczytać, bo z uprawnieniami nie ma żartów, ministerstwo podchodzi do tego poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola969696 Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Mam podobne pytanie. Ukończyłam pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną I stopnia i zastanawiam się teraz nad wyborem studiów magisterskich. Czy wybrać tą samą specjalność, a może macie jakieś propozycje, które fajnie "dopełnią" mój licencjat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Specjalność i raczej nie odgrywają wielkiej roli więc wybierz coś co Cię najbardziej interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola969696 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Czyli licencjat z wczesnoszkolnej i przeszkolnej oraz magisterka z rewalidacji to dobre połaczenie? Przepraszam, ale wolę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Dobre pod jakim względem? Jeśli Cię to interesuje to na pewno dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Myślę, że dobre w dzisiejszych czasach. Jest więcej ogłoszeń dla nauczycieli klas młodszych niż dla nauczycieli jakichkolwiek innych przedmiotów. Najlepiej wyjdą jednak na tym ci absolwenci, którzy mieszkają/ wyprowadzą się do miejscowości, w których nie ma uczelni oferujących pedagogikę, bo tam sytuacja na rynku nadal nie jest najlepsza (nadprodukcja pedagogów). Rewalidacja też jest coraz częściej zamieszczana w ogłoszeniach jako wymóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...