Gaspard Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Witam! Mam dylemat jaki kierunek studiów wybrac. Jestem na profilu mat fiz. Z tymi przedmiotami nie mam problemow, ida mi bardzo dobrze. Zastanawiam sie nad kierunkiem Inzynieria Zarzadzania na Pwr, ponieważ interesuje mnie handel oraz w jakims stopniu nowe technologie. Mam jeszcze sporo czasu do wyboru studiow, lecz chcialbym chociaz troche sprecyzowac swoje plany na przyszlosc.Nie odrzucam takich kierunkow jak automatyka i robotyka czy informatyka. Chcialbym w przyszlosci handlowac jakimis rzeczami nowej technologi, lecz to narazie sa plany poczatkowe. Chcialbym rowniez na magisterke isc na sgh na ebiznes. Prosze o pomoc i jak najwiecej informacji na temat inzynierii zarzadzania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Pamiętaj że studia II STOPNIA muszą być powiązanie dziedzinowo że studiami I stopnia. Nie możesz iść na automatykę i robotyke na inżynierke a później iść na ekonomię bo będziesz miał za duże braki. Kierunki fajne i ciekawe. Dają fajne możliwości. Pamiętaj, że na takim zarządzaniu handlu nie uczą. Handlu uczą specjalne dedykowane kursy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Moze jednak postawie na tą inżynierie zarzadzania, ponieważ jest to polaczenie przedmiotow technicznych i biznesowych, ale czy bedzie mi latwo znalezc po nich prace? Bo wiem, ze po zwyklym zarzadzaniu za ciekawie nie jest. I jeszcze mam takie pytanie, moze zabrzmiec glubio, ale jesli prog jest dosc niski na ten kierunek to oplaca sie uczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Po inżynierii studia z zarządzania nie spodziewaj się że firmy będą się po Ciebie biły. Na pytanie czy opłaca się uczyć nawet nie chce mi się odpowiadać. Bo czy warto odpowiadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Moze nie chodzi czy beda sie bily, ale czy znajde zatrudnienie. Lub rozkrece swoja dzialalnosc. Bo chcialbym aby ten kierunek byl choc troche przyszlosciowy, choc czytalem ze jest tam tez sporo studia.net/informatyka wiec moze nie bedzie tak zle. I czy do prowadzenie swojej dzialalnosci przyda sie kierunek? Juz za te odpowiedzi bardzo panu dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Spodobal mi sie rowniez kierunek informatyka w biznesie, ktory pan kierunek bardziej poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie polecam wynalazków typu informatyka w biznesie. Polecam za to informatykę. Żeby iść na informatykę trzeba być entuzjasta i znać się na tym już trochę. Co do kierunków to żaden nie nauczy Cie prowadzić własny biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 A jaki kierunek pan poleca jesli dobrze radze sobie ze sprzedaza? Mysle ze na informatyce tez dalbym rade, ale w liceum informatyka byla na poziomie zerowym z czego 1h w tygodniu przez 1rok i za duzo z niej nie wynioslem. Choc szbko sie ucze, z przedmiotami scislymi nie mam problemow, wiec mysle ze i dalbym rade na niej i moglaby mnie zainteresowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Do sprzedazy nie są potrzebne żadne studia. Szkoda tylko czasu. Jeśli Chcesz być menadżerem sprzedaży to na pewno zwykle Podyplomówki z zarządzania wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Swoją drogą to bardzo ciekawe, że rebranding kierunku potrafi odsunąć negatywne skojarzenia z poprzednikami i ciągle dostarczać nowych zainteresowanych. Ewolucja przebiegała mniej więcej w ten sposób: zarządzanie i marketing -> Podyplomówki z zarządzania -> Podyplomówki z zarządzania i inżynieria produkcji -> Podyplomówki z zarządzania inżynierskie - > inżynieria studia z zarządzania -> co dalej? Cytuj to polaczenie przedmiotow technicznych Serio, a co potrafi zaprojektować inżynier od studia z zarządzania? Projektowanie jest przecież najbardziej typowym zajęciem każdego inżyniera. Cytuj dobrze radze sobie ze sprzedaza? Jeśli chcesz sprzedawać coś więcej niż produkty codziennego użytku, to nie spodziewaj się, że dyplom z studia z zarządzania otworzy Ci drogę na stanowisko handlowca. Nie można doradzać w wyborze i udzielać porad technicznych, jeśli nie opanowało się jakiejkolwiek działki techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Podyplomówki z zarządzania inżynierskie to tylko wprowadzanie to inżynierii nic więcej. Spokojnie na studia II STOPNIA można wybrać coś bardziej ukierunkowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Czyli co Pan poleca pierw zrobic? Jesli chcialbym handlowac rzeczami technicznymi, bo tam jak wspomnial pan wyzej ze po zarzadzaniu nie otworzy mi się droga handlowaca, ponieważ nie będę miał sprecyzowanej działki techniki. Moze lepszym rozwiazaniem byloby skończenie pierw kierunku technicznego typu automatyka a nastepnie drugiego stopnia coś zwiazane z ebiznesem. Natknałem sie tez na tym forum, gdzie pewien pan administrator wyjasnial sprawe z biznesem. Polecal pierw skonczyc kierunek z zaintersowania a nastepnie np. zarzadzanie i Podyplomówki z marketingu na 2stopien. A co jesli moim zainteresowaniem jest ogolnie handel i najbardziej lubie handlowac rzeczami elektronicznymi, typu telefony, tablety, smartwatche. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 To żadne studia nie są Ci potrzebne. Możesz iść na Podyplomówki z zarządzania jeśli chcesz koniecznie studiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Czyli zwykłe zarzadzanie lepsze od inzynierii zarzadzania? Dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Co to znaczy lepsze? W Twojej sytuacji nie widzę potrzeby iść na inzynierie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Nie wiaze raczej przyszlosci z handlem telefonami, lecz wyzsza elektronika. Widzialem rowniez ze po studiach np. air mozna podjac prace w handlu. Jezeli mialbym wybierac zarzadzanie to probowalbym na sgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 W handlu możesz pracować po każdych studiach bo one nie mają większego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Na sgh ciekawym kierunkiem jest rowniez nowy kierunek biznes globalny, finanse i zarzadzanie. Bedzie trzeba sie postarac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Nie polecam ogólnie takich wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspard Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 poleca pan bardziej zwykle zarzadzanie na sgh? plus np. specjalizacja z marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Specjalizacja nie ma wielkiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ogólnie Inżynieria studia z zarządzania to raczej dla osób, które mają doświadczenie i awansują na kierowników i chcą się w tym kierunku dokształcić. Jako pierwszy fakultet są raczej bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 zgodzę się z TObą, że tak kształci się kadrę menadzerską w firmie produkcyjnej, ale nie zgodzę się,że jako 1 kierunek jest to bez sensu. Ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...