Axel88 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Witam. Spotkałem się z opinią, że zupełnie różne kierunki w CV wyglądają źle, bo osoba taka wcale nie sprawia wrażenia człowieka zainteresowanego wieloma rzeczami i chętnego do poszerzania wiedzy na różnych polach, a wychodzi na osobę, która sama nie wie, którą ścieżką w życiu chce iść. Przykłady mi znane: Budownictwo i Psychologia, Architektura wnętrz i Ochrona Środowiska. Dietetyka i Pedagogika. Pytanie dodatkowe. Czy studia podyplomowe z zupełnie innej dziedziny niż kierunek podstawowy też będą wyglądać kiepsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Właśnie po to są studia podyplomowe żeby łączyć wiele dziedzin i robić to co Cie interesuje. Będą wyglądały dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel88 Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 A co sądzisz o zupełnie różnych kierunkach w CV jak podane powyżej? Czy taka osoba wychodzi na człowieka, którego interesuje wiele dziedzin czy na osobę niezdecydowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Zamiast robić wiele kierunków lepiej zdobywać doświadczenie i o tym wie każdy pracodawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel88 Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 A sytuacja 5 lat jednego kierunku + doświadczenie w nim, a potem 5 lat drugiego i tez zdobywanie doświadczenia w nim? Jak postrzegane jest takie szukanie swojego miejsca i zmiany w życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Przecież zawsze możesz wykazać tylko wykształcenie i doświadczenie z jednego kierunku, akurat z tego, w którym szukasz zatrudnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitr Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 ale to prawda, że ważniejsze od studiów są umiejętności po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Studia są ważne. Trudno powiedzieć że umiejętności są ważniejsze. To idzie że sobą w parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Wydaje mi się, że nie do końca można wykazać doświadczenie tylko w zakresie jednego kierunku i tylko tę ścieżkę edukacji... Co wtedy taka osoba miałaby zrobić z pięcioletnią luką w CV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Miałem raczej na myśli studia jednocześnie 2 kierunków. Trudno mi wypowiadać się o osobach które studiują 10 lat nie podejmując żadnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...