CKIN2U Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Witam, chodzę do 3 klasy LO profil mat - geo . Ciągle się zastanawiam czy warto iść po takich przedmiotach na politechnikę ( ogólnie na kierunek techniczny) czy dałbym radę ? Myślałem o Mechanice i budowie maszyn ,ale bez fizyki rozszerzonej to chyba zły pomysł .. co sądzicie ? a może macie jakieś propozycje ciekawych kierunków ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 To czy jesteś w technikum czy w liceum niczego nie determinuje. Spokojnie możesz iść na mechanikę. Najważniejsza jest matematyka, fizyki Cie nauczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKIN2U Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 jeszcze jedno pytanie w planie zajęć na politechnice lubelskiej ( MiBM ) znalazłem taki przedmiot jak Grafika inżynierska .. czy jest to trudny przedmiot ? kojarzy mi się z rysowaniem i to mnie przeraża ? Słyszał ktoś coś o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Będziesz miał rysunek techniczny i to będzie trudniejsze. Grafika inżynierska jest po prostu do zaliczenia nic więcej. Najważniejsza studiuj matmę reszta do nauczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 ale bez fizyki rozszerzonej to chyba zły pomysł Fizyka to zdecydowanie jeden z najłatwiejszych przedmiotów na całych studiach, niewiele różni się od rozszerzenia w LO. Jak będziesz mieć farta, trafisz tylko na same wykłady i laborki. Grafika inżynierska Te same nazwy przedmiotów mogą kryć zupełnie inny materiał, więc warto sprawdzić. Tutaj możesz trafić na bezsensowne wałkowanie nieprzydatnej geometrii wykreślnej albo od razu na naukę programów CAD albo jedno i drugie w różnych proporcjach. W rzeczywistości najczęściej występuje trzecia opcja, chociaż istnieją też politechniki (min. gdańska), gdzie na wybranych wydziałach i kierunkach przez całe studia nie spędzi się nawet kilku minut w żadnym CADzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Bardzo wiele zależy od prowadzącego. Tak jest właściwie na każdych studiach, że to prowadzący determinuje trudność przedmiotu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...