Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na imię Klaudia. Dostałam się na dwa kierunki do dwóch akademickich miast. Zastanawiam się, który w ostateczności wybrać. Jestem przyjęta na kierunek Ekonomia na Wydziale Ekonomiczno-Społecznym na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. I właśnie tam wybierałam się do dzisiejszego ranka, kiedy to dostałam się z listy rezerwowej do Krakowa,Uniwersytet Ekonomiczny, kierunek trzeciego wyboru: Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze. Mam czas jutro do 15 by złożyć komplet dokumentów. Uczelnia w Krakowie jest zachęcająca z powodu ciekawych specjalizacji jakie oferuje kandydatom. Jestem tak niezdecydowana, że proszę Was o radę.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Droga Dusiu,

Fajna, ze zdałaś mature. Szczerze gratuluje. Nie sposób jednak nie dziwić sie temu skoro nie rozumiesz podstaw działania forum. Dział przedstaw sie nie służy do opisywania swoich rozsterek.

W odpowiedzi, moim zdaniem ekonomia daje zdecydowanie szersze mozliwosci a i Poznan godny polecenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Bartek2018
      Siemka
      Mam dylemat co do wyboru kierunku studiów, waham się pomiędzy informatyka stosowana i systemi pomiarowymi na wydziałem fizyki i astronomii na UWr a cyberbezpieczeństwem na wydziale Elektorniki na PWr
      Ktoś jakieś opinie co do jakości tych kierunków i zapotrzebowaniu na ich absolwentów?
    • Przez Karolinax97
      Witam, w moim mieście PWSZ otwiera nowy kierunek studiów o nazwie "międzynarodowa komunikacja językowa " ze specjalizacjami: w biznesie, w turystyce oraz miedialna. Zastanawiam sie wlasnie nad wyborem tego kierunku studiow lub nad turystyka i rekreacja. Chciałam zapytać czy ktos studiuje jeden z tych kierunków i czy mógłby mi cos o nim opowiedzieć, szczególnie interesuje mnie pierwszy z wyżej wymienionych, ponieważ w internecie jest bardzo mało opini na jego temat, duzo wiecej jest o TIR. Chciałabym tez wiedzieć jaka jest perspektywa pracy po tych kierunkach. Dodam, że skończyłam technikum profilowane na technika obsługi turystycznej.
    • Przez mk1808
      Witam, chciałam zapytać czym tak konkretnie różni się AiR od mechatroniki? Z tego, co się dowiedziałam, te dwa kierunki są dość zbliżone do siebie. Który z nich lepiej wybrać, który jest uznawany za łatwiejszy? Słyszałam, że automatyka jest bardziej skierowana w stronę informatyki, a mechatronika bardziej "ogólna". I jeszcze czy bardzo trudno jest się na tych studiach utrzymać? Jestem maturzystką, stoję właśnie przed wyborem studiów i chciałabym dowiedzieć sie czegoś więcej na temat tych kierunków. Chciałabym studiować na kierunku, który dałby mi możliwość wyboru między pracą jako inżynier a pracą jako informatyk, myślę o zrobieniu podyplomowych studiów informatycznych.
    • Przez Justyna Dobrowolska
      Jestem w klasie maturalnej . Zastanawiam się nad wyborem kierunku matematyka finansowa i aktuarialna ? Chciałabym się dowiedzieć czy warto studiować ten kierunek , jaki jest poziom i czy po tych studiach łatwo będzie znalezc pracę ?
    • Przez dominika#
      Cześć mam na imię Dominika chodzę do liceum do klasy z rozszerzeniami mat-geo-ang jestem juz w klasie maturalnej i musze wybrac przedmioty które chce zdawać na maturze. Matematyka i angielski dobrze mi szły w gimnazjum geografia gorzej ale postanowiłam pójść do klasy z tymi rozszerzeniami. Z matematyki jadę na czwórkach i piątkach i z ang tez jakos sobie radze. Nie wiem jakie przedmioty wybrac wiem ze przy wyborze studiów należy nie tylko kierować się wielkością zarobków ale takze swoimi zainteresowaniami ale ja nawet nie wiem jakie są moje zainteresowania dodatkowo jestem osoba niezdecydowana. Ostatnio nawet spodobała mi się farmacja ale nie miałam biologii i chemii przez rok a wiem ze na farmacje ciężko się dostać do Krakowa bo to miasto mnie jedynie interesuje zastanawiam się tez nad UE w Krakowie ponieważ skończyła go moja mama i mówi ze ona mnie widzi na tej uczelni ale ja nie wiem czy nadaje się na te studia i boje się informatyki ponieważ zawsze byłam z niej kiepska i czy będą one mi się podobały ponieważ nie chce później przez cale swoje zycie robic czegos czego nie lubię. Proszę o pomoeść mam na imię Dominika chodzę do liceum do klasy z rozszerzeniami mat-geo-ang jestem juz w klasie maturalnej i musze wybrac przedmioty które chce zdawać na maturze. Matematyka i angielski dobrze mi szły w gimnazjum geografia gorzej ale postanowiłam pójść do klasy z tymi rozszerzeniami. Z matematyki jadę na czwórkach i piątkach i z ang tez jakos sobie radze. Nie wiem jakie przedmioty wybrac wiem ze przy wyborze studiów należy nie tylko kierować się wielkością zarobków ale takze swoimi zainteresowaniami ale ja nawet nie wiem jakie są moje zainteresowania dodatkowo jestem osoba niezdecydowana. Ostatnio nawet spodobała mi się farmacja ale nie miałam biologii i chemii przez rok a wiem ze na farmacje ciężko się dostać do Krakowa bo to miasto mnie jedynie interesuje zastanawiam się tez nad UE w Krakowie ponieważ skończyła go moja mama i mówi ze ona mnie widzi na tej uczelni ale ja nie wiem czy nadaje się na te studia i boje się informatyki ponieważ zawsze byłam z niej kiepska i czy będą one mi się podobały ponieważ nie chce później przez cale swoje zycie robic czegos czego nie lubię. Proszę o pomoc :-)

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Jeżeli chodzi o drukowanie, to wszystko zależy kto gdzie mieszka  Jak ktoś mieszka w Krakowie bądź okolicach to myślę, że warto pomyśleć o lobos promo https://lobos.promo/  jest tutaj również możliwy spersonalizowany druk cyfrowy z tego widziałam. Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    • Tak jak ktoś napisał. Łatwo jest założyć, ale potem tą firmę utrzymać, mieć klientów itd. Przykład podam jako salon fryzjerski, który dzisiaj jest już połączony często z zabiegami kosmetycznymi typu paznokcie, makijaż permamentny itd. Trzeba mieć fundusze na sprzęt, na fotele, konsolety czy na poczekalnie fryzjerskie https://salonova.pl/poczekalnie-fryzjerskie kończąc na akcesoriach jak nożyczki, maszynki do strzyżenia i preparaty typu kosmetyki, farby etc. Potem trzeba jeszcze przyciągnąć klientów, równocześnie prowadzić kanały SocialMedia. Ciężki kawałek chleba.
    • Hejka to wypowiem się i ja jako osoba, która studiowała na Polibudzie, ale w Gdańsku, a w Gliwicach. Studiowałam Technologię Chemiczną i powiem szczerze... , że jest dokładnie tak jak mówi autor. Co do przedmiotów, skąd ja to znam, a niektórzy prowadzący tak antypatyczni, byli tacy dwaj, jeden był z przedmiotu inżynieria procesowa czy przedmiot Tech. Chemiczna. Miałam takiego przykrego gościa, który nie potrafił tłumaczyć. Z chemią fizyczną, jest dokładnie tak jak opisano. Nie wiem czy u Was tak było, ale np na 1 terminie egzaminu, jak było się na wszystkich wykładach to doliczało się 3 pkt na egzaminie i np. dzięki temu miało się zdany egzamin.  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.