Arius Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Witam, chciałbym się zapytać (najlepiej studentów mechatroniki) czy wystarczy mi na studiach sam PC? Zamierzam iść na AGH i nie jestem pewny czy na zajęciach komputer też byłby mi potrzebny czy raczej korzysta się z tych w pracowniach. Jakieś projekty w domu mógłbym już robić na PC oczywiście. A laptop to już jednak większy wydatek. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Trochę dziwne pytanie. PC w zupełności wystarczy. Laptop na studiach się przydaje. Można sobie poradzić bez niego i wiele osób daje sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Szkudlarski Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Nie masz obowiązku nosić na zajęcia swojego sprzętu. Tak więc PC w zupełności Ci wystarczy, jeśli nie chcesz wydawać dodatkowych pieniędzy. Prawda jednak jest taka, że notebook jest nieco wygodniejszym narzędziem pracy, ale to już kwestia indywidualnego podejścia i preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Na pewno laptop jest wygodniejszy, ale nie ma takiego obowiązku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Fakt, że każda uczelnia zapewnia sprzęt w pracowni, ale trochę czasu na naukę trzeba poświęcić w domu. W tym przypadku liczy się już nie rodzaj komputera, ale jego parametry. Na mechatronice na pewno zetkniesz się z jakimiś programami CAD/CAE, których wymagania są coraz wyższe. Teraz większość programów wymaga co najmniej 3 GHz i 16 GB RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Parametry sa bardzo ważne ale na samych studiach PC ze średniej półki wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...