Skocz do zawartości
Jcob

Wybór Kierunku

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, pisze tu ponieważ jestem w kropce z wyborem studiów. Ostatni rok studiowalem Automatyke i robotyke, jednak czuje, że to nie dla mnie i mam tydzień już tylko na wybór nowej drogi życia, dlatego licze że ktos mi podpowie jakis kierunek, ktory aktualnie studiuje badz ukonczyl i zna sytuacje narynku pracy. Moje matury rozszerzone : studiuj matmę 66%, angielski 74%, niemiecki 70% i fizyka 56%. Nie chce miec duzo matmy, jesli juz to rzeczy schematyczne raczej, mam dobra pamiec, logiczne myslenie tez jest, lubie analizowac, kreci mnie psychologia(ale raczej wplywanie na innych i odczytywanie ich niz pomoc cierpiacym) i militaria. Osobiscie zastanawialem sie nad Kierunek ekonomia i prawem. Mysle w przyszlosci nad wyjazdem do USA, wiec milo by bylo gdyby i tam papierek z uczelni cos dawal. 

PS. Darujcie sb komentarze typu studiuj to co cie interesuje, bo gdybym wiedzial to bym tam poszedl, nie chce isc na kierunek bez przyszlosci.

;) super, to ja Ci to wlasnie napisze. Studiuj to co Cię interesuje inaczej za rok znowu zmienisz studia. Chcesz pracowac w USA na jakim stanowisku? Co Ci da prawo czy Kierunek ekonomia skoro tam jest inne prawo? Kierunek ekonomia jest niby wszędzie taka sama ale na tym kierunku większość zagadnień tyczy sie ekonomii w UE.

Ostatni rok studiowalem Automatyke i robotyke

Szkoda, ten kierunek przynajmniej daje konkretne umiejętności. No ale nic na siłę.

Mysle w przyszlosci nad wyjazdem do USA, wiec milo by bylo gdyby i tam papierek z uczelni cos dawal.

Jeśli dwa państwa nie posiadają umowy o wzajemnym uznaniu kwalifikacji, to wszystkie obce papiery traktowane są jak bezużyteczna makulatura, której wartości może dodać tylko nostryfikacja. Takie procedury obowiązują w całej UE i dotyczą wszystkich oprócz lekarzy, farmaceutów i architektów. Na innych kontynentach na pewno nie jest łatwiej.