Jcob Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Siema, pisze tu ponieważ jestem w kropce z wyborem studiów. Ostatni rok studiowalem Automatyke i robotyke, jednak czuje, że to nie dla mnie i mam tydzień już tylko na wybór nowej drogi życia, dlatego licze że ktos mi podpowie jakis kierunek, ktory aktualnie studiuje badz ukonczyl i zna sytuacje narynku pracy. Moje matury rozszerzone : studiuj matmę 66%, angielski 74%, niemiecki 70% i fizyka 56%. Nie chce miec duzo matmy, jesli juz to rzeczy schematyczne raczej, mam dobra pamiec, logiczne myslenie tez jest, lubie analizowac, kreci mnie psychologia(ale raczej wplywanie na innych i odczytywanie ich niz pomoc cierpiacym) i militaria. Osobiscie zastanawialem sie nad Kierunek ekonomia i prawem. Mysle w przyszlosci nad wyjazdem do USA, wiec milo by bylo gdyby i tam papierek z uczelni cos dawal. PS. Darujcie sb komentarze typu studiuj to co cie interesuje, bo gdybym wiedzial to bym tam poszedl, nie chce isc na kierunek bez przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 super, to ja Ci to wlasnie napisze. Studiuj to co Cię interesuje inaczej za rok znowu zmienisz studia. Chcesz pracowac w USA na jakim stanowisku? Co Ci da prawo czy Kierunek ekonomia skoro tam jest inne prawo? Kierunek ekonomia jest niby wszędzie taka sama ale na tym kierunku większość zagadnień tyczy sie ekonomii w UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ostatni rok studiowalem Automatyke i robotyke Szkoda, ten kierunek przynajmniej daje konkretne umiejętności. No ale nic na siłę. Mysle w przyszlosci nad wyjazdem do USA, wiec milo by bylo gdyby i tam papierek z uczelni cos dawal. Jeśli dwa państwa nie posiadają umowy o wzajemnym uznaniu kwalifikacji, to wszystkie obce papiery traktowane są jak bezużyteczna makulatura, której wartości może dodać tylko nostryfikacja. Takie procedury obowiązują w całej UE i dotyczą wszystkich oprócz lekarzy, farmaceutów i architektów. Na innych kontynentach na pewno nie jest łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dlatego wykształcenie w Polsce może byc bezwartościowe w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jcob Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 A co sadzicie o kierunku finanse, inwestycje i rachunkowość na UW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jcob Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Interesuje mnie kryminologia i chetnie zostalbym policjantem, ale nie zamierzam ciagac sie z menelami, a bez "plecow" to wlasnie to bd robil i to za smieszne pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Finanse, rachunkowość to tez kierunek po którym mozesz pracowac tylko w Polsce. W Policji mozna zrobic karierę bez pleców i to dość szybko. Wystarczy isc w trakcie służby na studia do szczytna. Kierunek kryminologia za bardzo nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jcob Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 A jak bym zaczal od Szczytna? Duze sa potem trudnosci z dostaniem pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 nie zaczniesz od Szczytna, żeby dostać się do Szczytna trzeba być czynny policjantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...