Skocz do zawartości
Karejten

Słaby matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie w tym roku zdawałem maturę chciałbym dostać się na informatykę w Rzeszowie ( mowa albo o uniwerku albo polibudzie )... w szkolę że tak powiem na własną rękę nauczyłem się podstaw programowania nie mam problemów z postawieniem własnej strony oraz pisaniem podstaw javy. Jednak mam problem z matematyką :( mature jak zdam to na biedne 30-40% czy mam szanse utrzymać się na studiach z takimi brakami :(

Działy do powtórki - całość funkcji razem z pochodnymi, geometria analityczna i statystyka. Bez tego nie da rady, a resztę można sobie odpuścić.

Czy się utrzymasz to zależy tylko od Ciebie. Z takimi brakami na pewno będzie to bardzo bardzo trudne, ale teoretycznie możliwe. Jeśli ostro weźmiesz się w garść i będziesz spędzać nad materiałem więcej czasu niż inni, to na trójkę powinieneś się wyciągnąć.

Spokojnie - matematyki na informatyce nie jest aż tak dużo i nie jest ona aż tak trudna. Dużo pracy, wiele wysiłku i dasz sobie radę, potrzebna jest po prostu systematyczna praca.

A z innej beczki - pamiętaj, że do pracy studia nie są potrzebne. Nikt Cie nie będzie o papier pytał (chyba, że do budżetówki), znacznie lepiej jest mieć doświadczenie, niż dyplom. Skoro coś już umiesz to szukaj stażu i zaczynaj karierę, nie namęczysz się z matematyką, a za pięć lat będziesz w znacznie lepszej sytuacji, niż świeżo upieczeni absolwenci.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.