Karejten Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Witam serdecznie w tym roku zdawałem maturę chciałbym dostać się na informatykę w Rzeszowie ( mowa albo o uniwerku albo polibudzie )... w szkolę że tak powiem na własną rękę nauczyłem się podstaw programowania nie mam problemów z postawieniem własnej strony oraz pisaniem podstaw javy. Jednak mam problem z matematyką mature jak zdam to na biedne 30-40% czy mam szanse utrzymać się na studiach z takimi brakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 to bardzo duży problem, ponieważ informatyka to głównie matematyka. Matematyka jest szczególnie ważna na 1 roku, wszystkiego możesz się na informatyce nauczyć od podstaw ale matematykę musisz umieć. Możesz przez wakacje się z matmy podszkolić, sam lub na kursach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karejten Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 A na jakich działach musiał bym się głównie skupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 najlepiej zapytać korepetytora lub poczytasz program studiów studia.net/informatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karejten Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 do może już ostatnie pytanie czy gdybym poprawił mature z matmy na około 70% w podstawie miałbym realne szanse na skończenie studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 a po co poprawiać maturę? jeśli jesteś pewny, że z takim wynikiem z matury się dostaniesz ( ja mam pewne obawy) to po prostu przez wakacje się naucz matematyki. Co do pewności utrzymania się po dobrze zdanej maturze to nie ma żadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karejten Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 to że się dostane jestem tego pewny ponieważ idę na studia zoaczne... więc dostanie się nie powinno być problemem mam wątpliwości czy dam radę się utrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 na informatykę jest tylu chętnych,że czasami nawet na niestacjonarnych robią selekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karejten Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 a gdzie mogę znaleźć działy jakie będę musiał się nauczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wchodzisz na stronę wydziału uczelni i tam znajdziesz program studiow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Działy do powtórki - całość funkcji razem z pochodnymi, geometria analityczna i statystyka. Bez tego nie da rady, a resztę można sobie odpuścić. Czy się utrzymasz to zależy tylko od Ciebie. Z takimi brakami na pewno będzie to bardzo bardzo trudne, ale teoretycznie możliwe. Jeśli ostro weźmiesz się w garść i będziesz spędzać nad materiałem więcej czasu niż inni, to na trójkę powinieneś się wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karejten Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 a poradzicie jakieś dobre podręczniki gdzie będzie tłumaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Raczej nie, wszystkie do matury na poczatek a pózniej mozesz przerabiać podręczniki akademickie z matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Poszukaj skryptów z zajęć wyrównawczych z matematyki. Jeszcze nie tak dawno wiele uczelni prowadziło tzw. kierunki zamawiane, z których materiały są cały czas dostępne na stronach wydziałów. Oprócz tego można zgłębiać wiedzę na "etrapez". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ogólnie programy studiow sa dostępne na stronach uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcia.1234 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Spokojnie - matematyki na informatyce nie jest aż tak dużo i nie jest ona aż tak trudna. Dużo pracy, wiele wysiłku i dasz sobie radę, potrzebna jest po prostu systematyczna praca. A z innej beczki - pamiętaj, że do pracy studia nie są potrzebne. Nikt Cie nie będzie o papier pytał (chyba, że do budżetówki), znacznie lepiej jest mieć doświadczenie, niż dyplom. Skoro coś już umiesz to szukaj stażu i zaczynaj karierę, nie namęczysz się z matematyką, a za pięć lat będziesz w znacznie lepszej sytuacji, niż świeżo upieczeni absolwenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 matematyki na informatyce jest bardzo dużo, sama informatyka to głównie matematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...