Rhazzel Cane Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, chciałem zapytać czy ktoś coś wie o geodezji na Politechnice Gdańskiej. Z tego co wiem to najlepsza zostań geodetą jest w Olsztynie, jednak nie ciągnie mnie tam strasznie i zastanawiam sie czy warto iść na ten kierunek na PG. Z góry dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Hej, Oczywiście, że warto PG to świetna uczelnia. Zgadzam się z tym, że UWM jest zagłębiem geodezyjnym ale za to Trójmiasto to ogromny rynek pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Obie uczelnie są godne polecenia, zatem spójrz na wartości dodane, właśnie takie jak rynek pracy, czy to gdzie lepiej Tobie będzie studiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Rynek pracy jest jednak bardzo ważny przy podejmowaniu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhazzel Cane Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czyli rynek jest lepszy w trójmieście? Boje sie tylko, że dyplom z geodezji w mniej prestiżowej szkole, może mieć swój skutek w przyszlości :/(mniej prestiżowej mam na mysli, ze zostań geodetą w olsztynie to kategoria A bodajże, czyli najlepsza szkoła pod względem geodezji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Nie bedzie to miało takiego znaczenia. Moim zdaniem zdecydowanie warto wybrać Trójmiasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zawody związane z geodezją są regulowane, więc dyplom mgr inż. geodezji nawet z samego Oxfordu nie ma w Polsce żadnej wartości bez uprawnień państwowych. Studia w przypadku całej budowlanki i pokrewnych są tylko pierwszym etapem na drodze do zawodu. Łatwo się domyślić, że chodzi tutaj o nacisk wpływowych środowisk na ograniczanie dostępu do pewnych intratnych stanowisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Po geodezji trzeba zdobyć uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...