marek77m Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Czy polecicie jakieś dobre zamienniki tuszy do drukarki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 nie polecam zamienników, miałem z nimi same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Serio?? Ja na oryginałach to chyba z torbami pójdę, a jakie stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Różne. Nazw nie pamiętam ale niestety się nie oplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Na zamiennikach też z torbami pójdziesz, ja tez kupiłam kiedyś i nie wiem czy wydrukowałam na nich jakieć 10-20 stron. Niestety kupiłam przez internet i wysyłka by się nie opłacała. Nie polecam zamienników. Poszukaj w necie oryginalnych, czasami można kupić w dobrej promocyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 warto wybrać drukarkę kierując sie nie ceną drukarki a ceną tuszy. Ja mam drukarkę do której tusz czarny kosztuje 19 zł i wystarcza niby na 500 stron, ale w realu na jakies 350 stron. Jak na 19 zł to dużo. Kolory oruginalne są w cenie 60 zł to już dość dużo, ale kolorów prawie nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 U mnie zestaw kolor + czarny kosztuje ok 90 zł, ale fakt nie zwróciłam na to uwagi przy kupnie drukarki za 120 zł już z zestawe pierwszych tuszy. Myślę teraz o kupnie jakiejś gdzie tonery będą tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 ja się własnie kierowałem ceną tonerów. Drukarka sama była dośc droga ale mam już ją ponad 5 lat i w tym czasie co miesiąc lub nawet czesciej wymieniałem toner. To mi się bardzo opłaciło. Bo w tym czasie kupiłem z 60 tonerów po 20 zł co daje kwotę 1200 zł. Gdyby toner kosztował 50 zł to już mamy kwotę 3000. czyli 1800 zł więcej w przeciągu 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Trochę już na to za późno bo drukarka zakupiona, nie miałem dużo czasu do namysłu bo stara mi padła a pilnie potrzebowałem nowej, czy mieliście do czynienia z zamiennikami Actis, Active Jet, Asarto?? Albo je kojarzycie, bo te są polecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja niestety nie pamiętam z jakiemm miałam firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Miałem doczynienie na pewno z Active jet i mam złe wrażenia. Musiałem wymieniac podajnik do tuszy bo mi zalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Też nie polecam zamienników. Jakość druku jest dużo gorsza. Oryginały wytrzymują dużo dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Co więcej moze uszkodzić podajnik do tuszu zabrudzają go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 No ja już z pewnością się po raz kolejny nie zdecyduję na zamienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Dzięki za opinie, gdzieś mi się obiło o uszy, że niektórzy Ci producenci zamienników dają coś takiego, że w razie jakby ich tusz uszkodził drukarkę to zwracają za naprawę, spotkał się ktoś czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 nie, nie spotkałem się z tym. Uważam, że to chwyt marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinaa Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Warto korzystać z zamienników, o ile są dobrej jakości. Na pewno nie polecam kupować najtańszej chińszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 raczej nie polecam zamienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Trochę już czasu minęło odkąd kupiłem zamienniki i z drukarką nic złego się nie dzieje, drukuję na actisach (budżetowa wersja active jetów), kosztowały grosze a mi wystarczają w zupełności. Nawet jak pojechałem na święta na 2 tygodnie i zapomniałem zostawić włączoną drukarkę żeby się sama czyściła to nic się nie działo, raz przeczyściłem po powrocie i działa dalej bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domex Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Pełno tego jest na allegro. Bierz tylko od sprzedawców z dużą liczbą pozytywnych komentarzy. Reszta jest za bardzo niepewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notepal Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 raczej nie polecam zamienników Nie lubię nie zgadzać się z administratorami, ale ja mam całkowicie odwrotne doznania. Zależy też z jakich zamienników korzystałeś. Ja jestem przeciwnikiem oryginalnych tuszy odkąd raz zobaczyłem fakturę na zdecydowanie zbyt wysoką kwotę po kupnie oryginałów do HP (albo brothera, nie pamiętam co wtedy miałem). Ja ze swojej strony gorąco polecam zamienniki ale na pewno nie najtańsze firmy-krzak z allegro bo te są rzeczywiście potencjalnymi niszczycielami naszych drukarek. Jeśli kogoś to interesuje to ja korzystam z zamienników Asarto i nie narzekam ani na cenę ani na jakość wydruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 przy zamiennikach np. lexmark nie realizuje gwarancji i o tym trzeba pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wotyczusia74 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 ja używam zamienników do hp i działają bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notepal Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 przy zamiennikach np. lexmark nie realizuje gwarancji i o tym trzeba pamiętać Miałem ostatnio przemiłą rozmowę z przedstawicielem Asarto i nie omieszkałem zadać pytania o gwarancje w drukarkach. Samo używanie nie narusza gwarancji producenta, ale jeśli zamiennik spowoduje uszkodzenie sprzętu to wtedy ma prawo odmówić uznania gwarancji. ALE! Żeby nie było tak źle, to wtedy Asarto bierze na siebie odpowiedzialność za to wszystko. Więc chyba nie jest tak źle, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 jednak wole dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...