kamil.kk Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam, Chodzę do gimnazjum i szczytem moich aspiracji jest praca w fbi jako agent specjalny. Orientuje się trochę w temacie, i wiem , że ciężko jest się dostać na szkolenie do F.B.I academy.Trzeba znać minimalnie 3 języki, mieć wykształcenie wyższe. Zdaje sobie sprawę , że trzeba mieć amerykańskie obywatelstwo, ale wszystko jest możliwe. Pozostaje kwestia wykształcenia wyższego. Do jakiego liceum i na jakie studia iść, żeby mieć większe szansę na dostanie się tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Czesc. Jesli chcesz pracować w USA to najlepiej isc do liceum już w USA a studia musisz zrobić juz na pewno w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Mądrze powiedziane. Tylko co do studiów ( i liceum) czy to nie jest płatne? :C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jest to platne. Studia w USA sa platne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 A nie ma jakiś stypendiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Stypendia sa ale nie wiem, które mogą przyslugiwac obcokrajowcom. Na pewno sa stypendia za dobre wyniki w nauce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 a tak zapytam, planujesz wyjazd do USA, jak tak to kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Twój plan to troche marzenie. Marzenia trzeba spelniac ale to jest akurat bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Twój plan to troche marzenie. Marzenia trzeba spelniac ale to jest akurat bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Tak, planuję wyjazd do U.S.A. Najlepiej w liceum. Najpóźniej na studiach. Wiem że fakt że jestem Polakiem sprowadza tą aspirację do marzenia, ale marzenia są po to żeby je spelniać. A pensja i ciepła posada w F.B.I , wynagrodzi lata ciężkiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 No nie wiem czy FBI sa takie cieple stanowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Nie? Ale warto jeszcze dla min. Emerytury... W Polsce (zarabiając dobre jak na polskie realia pieniądze) pracując ciężko przez 30 lat masz emeryturę 1000-2000 zł. Takim przykładem jest moja babcia. Ciężko pracowała przez 30-40 lat i teraz ma 1100 zł. A w fbi, po odejściu na emeryture policyjna (40-50 lat) Dostajesz naprawdę sowitą emeryturkę, albo odsyłają Cię na logistyke/planowanie/zarządzanie itp. za ok. 75% agenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Oczywiście, że zarobki sa nieporównywalne i możliwości również ale w polskich sluzbach zarobi tez sa godne. Tym bardziej w sluzbach europejskich wiec a to juz bardziej realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Racja, dlatego z wyborem przyszłego zawodu postępie tak jak jest z wyborem gimnazjum. Wybiorę trzy wywiady. Punktem docelowym FBI Na drugim miejscu służby Europejskie (warte zastanowienia) a na trzecim CBŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 No i slusznie. Kazda wersja jest bardzo dobra. Zeby w Polsce pracowac w sluzbach to najpierw musisz dostac sie do policji pozniej uczelnia wysyla Cie na studia do Szczytna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wiesz co, mam wrażenie, że trochę bujasz w obłokach i w sumie mas do tego prawo, bo przecież jesteś jeszcze młody, chociaż oczywiście mogę się mylic.. Powiedz mi czy Ty w ogóle sprawdziłeś jakie są warunki przyjęć do FBI? czytałeś coś na ten temat. Moim zdaniem pierwszym warunkiem może być narodowość i obywatelstwo, a to może Cie na dzień dobry zdyskwalifikować. Poza tym, żeby tam się dostać to trzaba być naprawdę dobrym i również przejść jakąś ścieżkę kariery, nikt ot tak Cię tam nie przyjmie zaraz po studiach, bez względu jakie byś skończył. Kolejna sprawa wyjazd do USA to jednak nie to samo co wyjazd do Francji czy Wielkiej Brytanii, po pierwsze to koszty, po drugie do wiza, po trzecie planujesz wyjechać sam, czy masz tam rodzinę, bo tak sobie o tym piszesz jakbyś miał się zamiar spakować i jechać z plecakiem na stopa... Kolejna sprawa to kwestia emerytury, żeby ja dostać to najbierw trzeba zacząć pracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Z tym dostaniem się do FBI to Agnieszka ma racje. Nie jest to takie latwe. Narodowość ma znaczenie. My w Polsce nawet wiz do USA nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.kk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wiem , że moje aspiracje wyglądają na dziecinne bujanie w obłokach typu ,,postselam sobie psejade się szardżerem i będzie fajnie". Ale wbrew pozara, ja wziąłem to na poważnie. Oczywiście, sprawdzilem jakie mają wymogi. Problem z narodowością nie jest az tak wielki jak sie wydaje. Najwiekszym problemem są studia i ewentualne liceum w stanach to wszystko kosztuję, i to nie mało. (50-60 tys rocznie!) Oprócz kosztów szkół, z kosztami nie ma problemu. Rzecz jasna FBI wybrałem głównie, dlatego że w usa mam rodzinę.O emeryturze, wspomniałem żeby podkreślić to iz lata fatygi, pozwola na zacny odpoczynek na stare lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Pytanie skąd zamierzasz wziac jakies 200 000 dolarowa jak sadze na same liceum a co dopiero studia. Jesli podajesz kwoty w dolarach to raczej możesz zapomniec o USA. Jesli to sa kwoty w zlotowkach to jeszcze można wziąć na to kredyt w USA. Ale taki kredyt musialaby wziac Twoja rodzina w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Poza tym zostaje kwestia wizy, czy ją dostaniesz. Nie to, że zamierzam Ci odradzać, bo oby Ci się udało zrealizować marzenia, ale to są naprawdę ogromne kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 O wizę bardzo trudno. Musiałbyś mieć chyba gwarancję od rodziny, że Cię utrzyma i list intencyjny ze szkoły, która Cię przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Witam, Chodzę do gimnazjum i szczytem moich aspiracji jest praca w fbi jako agent specjalny. Orientuje się trochę w temacie, i wiem , że ciężko jest się dostać na szkolenie do F.B.I academy.Trzeba znać minimalnie 3 języki, mieć wykształcenie wyższe. Zdaje sobie sprawę , że trzeba mieć amerykańskie obywatelstwo, ale wszystko jest możliwe. Pozostaje kwestia wykształcenia wyższego. Do jakiego liceum i na jakie studia iść, żeby mieć większe szansę na dostanie się tam? Obawiam się, że im chodzi o wyższe zdobyte w USA... tak więc plan to:. 1. języki, 2. wyjazd tam na studia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Moim zdaniem studia w USA to konieczność, inaczej nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Zgadza się, a póki co szlifuj języki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...