Łukasz Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Czyli wakację od nauki się już skończyły, ale to będziesz miał idealne przetarcie przed studiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Tak,ale juz czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Na naukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Czas na naukę jest zawsze. Pamiętam jak szedłem na studia tez pelen zapału. Teraz nie wiem czy miałbym sile zaczynać od nowa. Moze na jakies studia podyplomowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Jak zdałem maturę w 2013 roku, to złożyłem dokumenty na KUL, lecz z powodów zdrowotnych zrezygnowałem, w tym samym roku zacząłem uczęszczać do Szkoły Policealnej dla Dorosłych w mojej miejscowości, na kierunek taki jaki już wcześniej wspomniałem. Ale jak już problemy ze zdrowiem się skończyły, postanowiłem spróbować jeszcze raz i złożyłem papiery na UMCS. Zapał do nauki języków to ja miałem zawsze. Zanim poznałem francuski, miałem niemiecki,więc chciałem pójść na germanistykę, ale niestety w moim liceum utworzyli profil ogólny z rozszerzonym językiem francuskim. Ale teraz myślę,że to była dobra decyzja. Z języka francuskiego miałem same dobre oceny, więc to zaważyło na mojej decyzji o studiowaniu romanistyki również. Dzięki swojemu uporowi, a także mojej nauczycielce mogłem spełnić swoje marzenie. Jeszcze mi nie wywietrzało z głowy języka, więc większość pamiętam, więc się nie martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mialem podobnie. Co prawda ja akurat nie dostałem się na prawo i zrobiłem sobie studium zanim poszedłem na studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Po za tym języki obce to moje hobby. W domu praktycznie na okrągło słucham, mówię w obcych językach. Najczęściej po francusku (żebym go nie zapomniał). Ale także trochę po angielsku, niemiecku, a nawet rosyjsku, włosku, hiszpańsku. Zacząłem się uczyć trochę węgierskiego i tureckiego (tureckiego dzięki serialowi " Wspaniałe stulecie"). I tak na okrągło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Po za tym w rodzinie mam trzech obcokrajowców: 2 Włochów i jednego Anglika. A że na studiach będę miał dodatkowo język włoski to mi się przyda (szczególnie w porozumiewaniu się z Włochami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Na pewno jezyki Ci się przydadzą. Z taka ich ilością to z pracą nie powinieneś miec problemów. Tylko dobrze przepracuj studia. Moze zalap sie do dorywczej pracy gdzies w tłumaczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Po ilości języków widać, że masz do tego predyspozycje, to teraz nic innego tylko to wykorzystywać ile się da. Zgadza się, że ze znajomością kilku języków z pracą nie będziesz miał problemów. Koniecznie myśl też o wyjeżdzie przynajmniej na jeden semestr na studia zagraniczne, bo to tym bardziej da Ci nowe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Dokładnie, koniecznie jedz na erasmusa. Jest możliwość pracy w tłumaczeniach, to trudna praca bo język specjalistyczny ale zawsze jest co w CV wpisać. Poszukaj w googlu tłumaczenia instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 W pierwszym roku może być trudno z pracą, bo jednak zaczynasz studia no i został Ci rok studium do skończenia, więc będziesz miał sporo nauki. Także jak praca to raczej dorywcza staraj się brać pod uwagę swoje możliwości żebyś wszystko pogodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Tak ale taka praca w tłumaczeniach jest też dobra dla ćwiczenia i nauki języka, a można np. robić 1 tłumaczenie na tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Wiem, tylko chodzi mi o to żeby to wszystko rozsądnie pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Naturalnie, odpowiednie proporcje są bardzo ważne, tym bardziej, że przed nim połączenie studium i studiów, ale np. może taką pracę wykonać już po egzaminie dyplomwym w przyszłe wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 i to byłoby najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Sam musi wyważyć co i jak zrobić żeby nie wziąć na siebie za dużo obowiązków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Jeszcze zobaczę jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Masz sporo czasu, najważniejsze przed Tobą to egzamin dyplomowy i zaliczenie 1 roku, czyli dwóch pierwszych sesji a one na filologii są dość trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Najpierw jednak chcę skończyć studium i studia, dopiero po tym zacznę myśleć dalej. Za dużo obowiązków też nie jest wskazane. A o pracy dorywczej jeszcze pomyśle. Z ciekawości tak często zaglądam na strony z ofertami pracy. A na Erasmusa pojadę na pewno, ale to wszystko jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Zaliczenie egzaminów są bardzo ważne. Ale powinienem sobie z tym dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Dasz sobie radę na pewno. Naprawdę warto myśleć o zdobywaniu doświadczenia podczas pracy, później pracodawca na takiego kandydata inaczej patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Pomyślę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Nic na siłę nie ma co robic ale jesli znajdziesz czas w wakacje to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Oczywiście że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...