janga2050 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Cześć Jako że jestem tutaj nowy więc się przedstawię. Nazywam się Jarek,mam 21 lat, pochodzę z Lubelszczyzny i od października 2015 roku zaczynam studia na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie na kierunku romanistyka I rok I stopień specjalizacja tłumaczeniowa, a w zapasie języki specjalistyczne jakby nie było na właściwym miejsca. Mieszkam około 30 km na wschód od Lublina. Jako że kocham języki obce wybrałem ten kierunek Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i tych którzy zaczynają od października studia na UMCS. A zwłaszcza tych, którzy od października będą studiować na kierunku romanistyka I stopnia spec tłumaczeniowa na UMCS. Edytowane 10 Września 2015 przez Yarra21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Cześć, witamy na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Napisz dlaczego wybrałeś właśnie romanistykę. Lubisz kulturę francuską czy to był przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witam To nie był przypadek ze wybralem wlasnie romanistyke. Wybralem ja glownie z powodu tego ze jestem humanista kochajacym jezyki a zwlaszcza kocham jezyk francuski i wszystko co z nim zwiazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 To dobrze, ze nie kierowales sie przypadkiem wybierają studia, bo to ważny wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jak kochasz ten język to z pewnością nie będziesz miał problemów na studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Z pewnością. Języki obce to moje hobby. Z nimi wiążę moje przyszłe ambicje zawodowe. Dlatego też wybrałem język francuski specjalizacja tłumaczeniowa. Edytowane 7 Września 2015 przez Yarra21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Fajnie jak ktoś wybiera swoją ścieżkę kariery zgodnie ze swoim hobby Mam nadzieje, że będziesz z nami na forum i będziesz opowiadał jak Ci się studiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Oczywiście, że będę po to właśnie założyłem konto na tym forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Jestem ciekawy jakie będą Twoje pierwsze wrażenie w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Sądzę, że pozytywne Bo jak ktoś studiuje to co lubi to zazwyczaj ma pozytywne wrażenia A UMCS to fajna uczelnia. A myślisz może o jakimś wyjeździe w ramach programu Erasmus+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Wrażeniami na pewno podzielę się na forum. Dodam jeszcze że oprócz studiów, które zacznę, uczęszczam jeszcze do Szkoły Policealnej dla Dorosłych przy Zespole Szkół nr. 2 im. Simona Bolivara w Milejowie, kierunek: technik administracji. A więc oprócz zawodu tłumacza przysięgłego, będę mieć w zapasie jeszcze zawód technika administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 ale zaczynasz to jednocześnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Ale, żeby zrobić tłumacza przysięgłego to same studia nie wystarczą, musisz jeszcze zrobić studia podyplomowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Tak myślę, i to nawet często. Bardzo chciałbym wyjechać za granicę w ramach Erasmusa. Poznać nowych ludzi nowe otoczenie. Nigdy jeszcze za granicą nie byłem więc będzie szansa. Bardzo przydałyby mi się praktyki w jakimś zagranicznym przedsiębiorstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Oczywiście studia nie wystarczą, a na studia podyplomowe się zapiszę. Jak ukończę właściwe studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Na pewno na uczelni pojawi się możliwość wyjazdu na erasmusa, dobrze, żebyś miał wysoką średnią ocen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 to fajnie, że o tym myślisz to jest bardzo dobra inicjatywa, daje sporo możliwości. Wyjazd jest możliwy chyba dopiero na II roku ale skoro o tym myslisz to dobrze gdybyś już od początku dowiadywał się na uczelni jakie trzeba spełnić warunki i co jest potrzebne, żeby dostać się do programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 oczywiscie, że dopiero od II roku:) ale faktycznie dowiedz się od razu jakie trzeba spełnić kryteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Nie do Szkoły Policealnej chodzę od 2014 roku. To już III semestr. W trybie zaocznym oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Ale to III semestr skończyłeś czy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 jak jest wrzesien to chyba zaczyna:) No to już za rok egzamin dyplomowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zaczynam w tę sobotę. Tak za rok egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janga2050 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Albo rqczej w tą. Sorry za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...