Whatodo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Kończe 2kl. dobrego liceum o profilu matchem. Średnia tradycyjnie powyzej 5.0. Bardzo lubie matematyke i sprawy ekonomiczne idac do liceum wybralem ten profil, bo myslalem ze Studia na kierunku chemia i fizyka beda tak samo liczone, a okazuje sie ze zwykle fizyka-1 a chemia-0,75. Mowie o Politechnice Warszawskiej, bo tam chce studiowac. Zupelnie nie mam na siebie pomyslu. Dodam tylko ze nie zbyt lubie fizyke. Marze o studiach, po ktorych bez problemu znajde naprawde dobra prace *.*Co mi polecacie? Zamierzam zdac na maturze rozszerzona matematyke, chemie, geografie i angielski, z ktorym radze sobie calkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Mówiąc "dobrą pracę" mam na mysli dobrze platna prace w biurze czy banku, interesuje mnie branza finansowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Trudno Ci coś doradzić bo nie piszesz nic o swoich preferencjach kierunkowych. Zawęź trochę swoje poszukiwania bo kierunków na PW jest kilkadziesiąt. Jeśli chcesz pracować w banku to warto wybrać samą matematykę, gdyż banki szukają analityków matematycznych i finansowych lub po prostu ekonomię. To jeśli chodzi o pracę biurową. Inne fajne kierunki takie jak automatyka i robotyka czy mechanika to już praca poza biurkiem ale warto wybrać te kierunki. Nikt Ci nie zagwarantuje, że znajdziesz po nich pracę bo nikt nie wie co będzie za 5, 10 a nawet 40 lat kiedy będziesz musiał być aktywny zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Napewno nie chciałbym studiować nic związanego ściśle z fizyką, jak np automatyka i robotyka, mechatronika itd., poprostu od przyszłego roku nie bede uczył sie tego przedmiotu, poza tym nie przepadam za fizyka... myslalem i INFORMATYCE ale nie wiem czy dałbym sobie radę, jeżeli moja wiedza w tej dziedzinie ogranicza się do znajomości Worda i Excela Jeśli chodzi o matematyke? Całkiem niezły pomysł, napewno to przemyśle Wiem, że byc moze jest jeszcze troche za wczesnie na mowienie o studiach, ale poprostu nie chce zostawiac wszystkiego na 3klase, bo chce juz powoli wiedziec na czym stoję i wiedziec z czego będę pisał maturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Na informatyce sobie poradzisz jesli dobrze umiesz matematykę. Prawdziwa informatyka zaczyna sie dopiero na studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 A czy generalnie progi na PW sa rzeczywiscie az tak wysokie, jak pisza na internecie? ok.170/225, bo generalnie nie widze szans u siebie na tak dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 PW to jedna z najlepszych uczelni w kraju ale nawet ja dotyka niż demograficzny np. Matematyka nie jest obleganym kierunkiem studiów wiec masz szanse sie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Natomiast informatyka to bardzo oblegany kierunek i tutaj trzeba mię dobrze zdana matematykę rozszerzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Moim zdaniem fajnym kierunkiem dla Ciebie do rozważenia byłaby Matematyka, dająca możliwość pracy tak jak pisze Łukasz np. jako analityk w banku bądź innych fajnych firmach. Spójrz jeszcze jakie inne kierunki proponuje PW: http://www.studia.net/uczelnie-studia/5655-politechnika-warszawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wydaje mi się, że Matematyka to dość ciekawy pomysł, a jaką soecjslnosc byscie mi psnstwo polecali? Osibiscie mysle o finansowej i ubezpieczeniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Specjalności nie ma co w tej chwili wybierać. Najczęściej jest na nią osobna rekrutacja po 1 roku studiów a dodatkowo uczelnie się chwalą specjalnościami nie pisząc, że wcale nie muszą powstać. Więc teraz sobie wybierzesz speclaność, która może albo nie powstać albo się na nią nie dostaniesz. Moim zdaniem warto zainteresować się wszelkimi analizami danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A bierzesz pod uwagę tylko Wrocław? Bo są fajne studia dla Ciebie np. w Łodzi albo Zielonej Górze, nastawione właśnie na przyszłą pracę w bankowości, dość mocno powiązane z matematyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A bierzesz pod uwagę tylko Wrocław? Bo są fajne studia dla Ciebie np. w Łodzi albo Zielonej Górze, nastawione właśnie na przyszłą pracę w bankowości, dość mocno powiązane z matematyką Biorę pod uwagę Warszawę i tylko Warszawę Łódź w ostateczności, jeżeli Warszawa kompletnie nie wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Weź pod uwagę analizę danych. Świetny kierunek opracowany z pracodawcami poczytaj http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whatodo Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Bardzo fajny kierunek, dziękuję panie Łukaszu poważnie sie nad tym zastanowię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...