Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 To jak tam lista rezerwowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husajn Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Nie dostałem się na automatykę i robotykę ale za to dostałem się (drugi kierunek jaki wybrałem) na inżynierie materiałową. Teraz mam dylemat: inżynieria materiałowa (PP) vs AiR (UMK)? W radiu słyszałem, że automatyka i robotyka to najczęściej wybierany kierunek techniczny w tym roku. Wiadomo, że nie wszyscy dadzą radę skończyć ten kierunek i nie każdy będzie pracować w tym zawodzie ale jedno jest pewne: dużo osób będzie się starało o kwitek z tego kierunku dlatego po AiR może być ciężko z pracą. Dodatkowo Poznań jako miasto oraz politechnika jako uczelnia bardziej mi odpowiadają lecz wcześniej nie słyszałem nic dobrego o inżynierii materiałowej dlatego ciężko zdecydować. Nie każdy napisze co myśli i co by wybrał (zainteresowania nie połączę ani z jednym ani z drugim kierunkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie wiem, ale ja nie słyszałam złych opini o inżynierii materiałowej. Poczytaj sobie jeszcze o tym kierunku http://www.studia.net/inzynieria-materialowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uniwersytet Zielonogórski Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Automatyka i robotyka to rzeczywiście super kierunek studiów. Jeśli jeszcze się wahasz - pomyśl o studiowaniu na Uniwersytecie Zielonogórskim. Poczytaj trochę więcej jak to studiowanie wygląda u nas. Na UZ dajemy duży nacisk na praktykę i dostęp do najnowszych technologii. No i na współpracę z pracodawcami m.in. z takim koncernami jak Siemens, General Electric, Hewlett-Packard i Kawasaki. http://www.kierunki.net/lupa/4283-studiuj-automatyke-i-robotyke-na-uniwersytecie-zielonogorskim 28 lipca uruchamiamy drugi nabór - wtedy będzie wiadomo czy są jeszcze u nas jakieś wolne miejsca na tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Nie dostałem się na automatykę i robotykę ale za to dostałem się (drugi kierunek jaki wybrałem) na inżynierie materiałową. Teraz mam dylemat: inżynieria materiałowa (PP) vs AiR (UMK)? W radiu słyszałem, że automatyka i robotyka to najczęściej wybierany kierunek techniczny w tym roku. Wiadomo, że nie wszyscy dadzą radę skończyć ten kierunek i nie każdy będzie pracować w tym zawodzie ale jedno jest pewne: dużo osób będzie się starało o kwitek z tego kierunku dlatego po AiR może być ciężko z pracą. Dodatkowo Poznań jako miasto oraz politechnika jako uczelnia bardziej mi odpowiadają lecz wcześniej nie słyszałem nic dobrego o inżynierii materiałowej dlatego ciężko zdecydować. Nie każdy napisze co myśli i co by wybrał (zainteresowania nie połączę ani z jednym ani z drugim kierunkiem). Widzę, że ciągnie Cię do Poznania na PP, może zastanów się w takim razie nad tą Inżynierią materiałowa, to też bardzo fajny i przyszłościowy kierunek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 i jaka decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husajn Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Póki co zostaje przy Inżynierii materiałowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Póki co zostaje przy Inżynierii materiałowej. No i super Życzę powodzenia! Daj znać jak się studiuje Poznań to piękne miasto, gdzie będziesz mieszkać, w akademiku czy na stancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
husajn Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 @up co do akademika to powiem szczerze, że nerwy mi puszczają, bo buszuje po internecie i nic nie wiem, nic nie mogę zrobić. Więcej info w nowym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...