piotrwk Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Cześć! Zastanawiam się aktualnie nad wyborem studiów i zainteresował mnie właśnie podany w temacie - gigi. Moje zainteresowania krążą wokół gier, studia.net/informatyka i grafiki, a z przedmiotami ścisłymi najmniejszego problemu nie mam. Wie ktoś może o co chodzi z tym kierunkiem? Czy nauka tam rzeczywiście skupia się na tworzeniu grafiki, gier itd? Co z używanym oprogramowaniem, sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Po prostu musisz więcej poczytać o tym kierunku: http://www.studia.net/gry-i-grafika-interaktywna Pamiętaj, że na tym kierunku powinieneś mieć też zdolności artystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Myślę, że o oprogramowanie i sprzęt możesz zapytać bezpośrednio na uczelni, np. wysłać maila do biura rekrutacji. Z własnego doświadczenia wiem, że z reguły dostaje się odpowiedzi na takie zapytania. Pewnie wiarygodniejszym źródłem byłby student tego kierunku, ale jeśli żadnego nie znasz, to i odpowiedź z biura rekrutacji będzie przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Tworzenie gier to dość rozległy obszar. W zasadzie na obecnym etapie rozwoju nie można być fachowcem "od wszystkiego". Ja bym na Twoim miejscu sprecyzował, co najbardziej Cię "jara". Jeśli praca nad obrazem - może warto wybrać studia graficzne, gdzie jest mocny nacisk na technologie teleinformatyczne. Jeśli wymyślanie albo pisanie scenariuszy - może warto polonistykę, albo inne kierunki związane z mediami, jak dziennikarstwo i komunikacja społeczna. A jeśli kodowanie - to czasami wystarczą studia informatyczne, które mają program i fachowców od multimediów. W ten sposób rozszerzasz sobie zasięg poszukiwań. Nie tylko gigi. A jakie miasta do studiowania bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katarzyna Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Wydział Matematyki i studia.net/informatyka Uniwersytetu Łódzkiego ma na kierunku Informatyka specjalność : GRAFIKA KOMPUTEROWA I PROJEKTOWANIE GIER- http://www.math.uni.lodz.pl/pages,434.html. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Warto właśnie przeanalizować też kierunku pokrewne, które realizują grafikę komputerową, czy projektowanie gier jako specjalność, pozwoli Ci to na szersze możliwości wyboru, a Uniwersytet Łódzki jest na pewno godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uniwersytet Zielonogórski Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Polecamy, żebyś zainteresował się naszą uczelnią. Uniwersytet Zielonogórski właśnie tworzy nowy kierunek studiów: literatura popularna i kreowanie światów gier. Oczywiście studia informatyczne i z grafiki - także komputerowej także znajdziesz na UZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...